„Titul Dobrovolník roku lze udělit registrovaným i neregistrovaným dobrovolníkům a osobám, které pomáhají sociálně slabým a vyloučeným lidem, seniorům, nemocným a handicapovaným. Pomoc mohou poskytovat jak v terénu, tak v sociálních či zdravotnických organizacích v Novém Jičíně. Ocenění lze udělit i občanovi jiné obce, pokud vyvíjí dobrovolnickou činnost na území Nového Jičína,“ upřesnila Daniela Susíková z odboru sociálních věcí novojičínské radnice.

Zástupci města tímto způsobem chtějí poděkovat lidem, kteří nezištně pomáhají v sociální a zdravotnické oblasti. Slavnostní vyhlášení Dobrovolníka roku proběhne v září na tradiční akci Den sociálních služeb.

„Město chce tímto způsobem ocenit významný akt lidské solidarity a altruismu,“ sdělila Marie Machková, mluvčí města.

Zároveň připomněla, že se nominace podávají písemně a musí obsahovat základní údaje o navrhované osobě jméno, příjmení, datum narození, bydliště atd. „A samozřejmě stručný životopis a podrobný popis činnosti, za kterou je daný jedinec nominován,“ dodala mluvčí novojičínské radnice na závěr.

Ilustrační foto
Policisté rozdávali pokuty za nepoužité pásy. Platili řidiči i spolujezdci

Jak navrhnout Dobrovolníka roku?• navrhovatel musí uvést své jméno, adresu a telefonický kontakt na sebe
• zástupci organizací, ale i jednotlivci mohou své tipy zasílat e-mailem na adresu: dsusikova@novyjicin-town.cz, popřípadě na lfrantova@novyjicin-town.cz
• návrhy v listinné podobě lze doručit poštou na adresu Městský úřad Nový Jičín, odbor sociálních věcí, kontaktní osoba Daniela Susíková, Divadelní 1, 741 01 Nový Jičín
• kompletní informace jsou k dispozici na webu města Nový Jičín na www.novyjicin.cz