Po veřejném projednání, které se uskutečnilo v minulém týdnu, přichází radnice s další možností, jak se obyvatelé Nového Jičína mohou zapojit do debaty o letním kině. V anketě se lidé mohou vyjádřit, k jakému účelu by plocha mohla sloužit.

„Na veřejném projednávání tématu, které proběhlo v půli října v aule radnice, byly představeny návrhy studentů katedry architektury. Řada podnětů vzešla i od přítomných občanů. Mnohé nápady se prolínaly, proto jsme je shrnuli do sedmi základních okruhů. K těm se veřejnost nyní může vyjádřit v ověřovací anketě," vysvětlil Ondřej Syrovátka, zastupitel města a politický koordinátor Zdravého města Nový Jičín. Aby plocha sloužila pouze k promítání pod širým nebem je vyloučeno, protože obsazenost v posledních letech byla velice malá.

„Z probíhající debaty proto vyplynulo, že lokalita by měla v budoucnu sloužit i k jiným účelům, které by umožnily její celoroční využití," řekla mluvčí města Marie Machková a jedním dechem dodala: „V úvahu přichází například kulturně či sportovně multifunkční prostor, zdravotně rehabilitační využití, polyfunkční dům, galerie umění nebo relaxační a školící centrum."

K anketě se může veřejnost vyjádřit buď na webu, nebo v příštím Zpravodaji, ve kterém budou anketní lístky (odevzdávat se mohou v novojičínském návštěvnickém centru). V obou případech je možné svůj hlas připojit až do 13. listopadu a výsledky se stanou podkladem pro projektovou přípravu v příštím roce.

Nová stavba?

„Respondentů se také dotazujeme, zda by si přáli v areálu stavět nové objekty nebo by prostor prostřednictvím úprav terénu a zeleně jen revitalizovali," doplnila Ivana Petruchová z odboru majetku, rozvoje a investic.

Novojičínské letní kino bylo kvůli špatnému technickému stavu a zastaralé promítací technice uzavřeno v červnu 2013. Ještě v témže roce se začala konat filmová představení pod širým nebem v zahradě městské knihovny. „V příštím roce chce město pořídit mobilní promítací zařízení, které by umožňovalo produkce v kterékoli vhodné lokalitě v Novém Jičíně," oznámila novinku Marie Machková.