Hlavním cílem programu je motivovat organizace i jednotlivce k realizaci projektů přispívajících k rozvoji města a ku prospěchu místních obyvatel. V letošním roce vyčlenila radnice na aktivity v rámci oblasti udržitelného rozvoje stejnou částku jako loni, tedy třicet tisíc korun.

Podporu lze získat na projekty související s plněním Zdravotního plánu města, na aktivity v oblasti environmentální výchovy i mezinárodní osvětové kampaně. „V zásadě se jedná o všechny aktivity vycházející z principů Zdravého města Kopřivnice," vysvětlila koordinátorka Zdravého města a místní Agendy 21 Barbora Mužíková.

PODPORA OSVĚTOVÝCH AKCÍ A KAMPANÍ

„Budou podpořeny nekomerční projekty přispívající ke vzniku či rozvoji veřejně prospěšných aktivit, aktivity z oblasti environmentální výchovy a osvěty, akce pořádané v rámci mezinárodních kampaní jako Den Země, Den bez tabáku, Evropský týden mobility nebo aktivity podporující globální odpovědnost, tedy například propagace Fair Trade a mnoho dalšího," nastínila možnosti využití dotace Barbora Mužíková.

Zájemci, kteří se chtějí o finanční příspěvek ucházet, mohou podávat své žádosti od počátku příštího měsíce až do 30. října nebo do vyčerpání alokované částky. „Je třeba upozornit, že na jeden projekt lze žádat pouze z jednoho dotačního programu města Kopřivnice," upozornila koordinátorka projektu a doplnila: „V rámci projektu Zdravého města přispějeme částkou v maximální výši deseti tisíc korun na besedy, přednášky, soutěže, výstavy a podobné aktivity."

V loňském roce podpořila radnice díky dotačnímu titulu Zdravého města hned několik zajímavých projektů. Jednalo se například o program Zdravíčko připravený Základní školou Floriána Bayera, jenž upozornil na principy etického obchodu Fair Trade nebo o projekt s názvem Baf a Haf S pejsky bez obav spolku SmilingDog, díky kterému se mohly děti kopřivnických mateřinek setkat s canisterapeutickými psy a osvojit si základní pravidla styku se čtyřnohými kamarády.

Zájemci o bližší informace k vyhlášenému dotačnímu titulu se mohou obracet na Barboru Mužíkovou, a to buď elektronickou formou na e-mail barbora.muzikova@koprivnice.cz nebo telefonicky na číslo 556 879 671.

„Bližší informace o dotačním programu mohou zájemci získat i na webových stránkách města Kopřivnice nebo Zdravého města," doplnila závěrem mluvčí kopřivnické radnice Jana Hromočuková.