Konec první dekády, maximálně polovina května bývaly běžným termínem, kdy otevíral Aquapark Frenštát. Ve městě pod Radhoštěm si to mohli dovolit, neboť v bazénu je předehřívaná voda. Jenže letos ani ta nestačila. Frenštátský aquapark, podobně jako další provozovatelé bazénu, otevřel až koncem týdne. „Lidi začali chodit od soboty, v pondělí už to vypadalo jako v plné sezoně," uvedla jedna z pracovnic aquaparku. Ten má otevřeno denně od 9 do 20 hodin, celodenní vstupné stojí dospělého 90 korun, dítě do 18 let a důchodce pak 65 korun.

Také v Příboře otevírá koupaliště Ricco již koncem května. „Pár lidí přišlo už v neděli, ale včera už jich chodilo dost," sdělil Rudolf Korčák, provozovatel koupaliště, které nabízí řadu zajímavých netradičních atrakcí. „Máme plno atrakcí i suchozemských. Nesázíme na nějaké tobogány, snažíme se to vylepšovat jinak a službami," doplnil Rudolf Korčák. Koupaliště Ricco je otevřeno každý den od 9 do 22 hodin, přičemž od 19 hodin je noční koupání za jednotnou cenu 20 korun. Dospělí zaplatí za celý den 40 korun, děti o deset méně.

V Odrách přišla asi dvacítka lidí v sobotu, v neděli se počet návštěvníků ztrojnásobil a v pondělí už byla návštěvnost slušná. „Přibývá to každým dnem," řekl správce koupaliště Daniel Vala s tím, že zájemci budou moci sledovat aktuální situaci na koupališti i přes webovou kameru, kterou se chystá zprovoznit. V Odrách je otevřeno denně od 9.30 do 19 hodin a vstupné je již třetím rokem stejné. Dospělí zaplatí ve všední dny 40 korun a o víkendech 50 korun, děti mládež a studenti 30 korun, respektive 35 korun.

Koupaliště v Kopřivnici zahájilo provoz v pátek, ale zájem o koupání byl na lidech vidět hlavně v pondělí. „To už vypadalo jako v plné sezoně. I když byl pracovní den, lidi přicházeli i odpoledne," pochvaloval si Pavel Petráš, správce kopřivnického koupaliště, které je denně v provozu od 9 do 20 hodin. Dospělí zaplatí za celý den 45 korun, děti, mládež a důchodci o deset korun méně.

Podobnou situaci jako ostatní zažívala také provozovatelka městského koupaliště v Novém Jičíně. „Venkovní bazén jede od soboty. Víkend byl ještě slabší, ale v pondělí už to bylo dobré," nechala se slyšet provozovatelka, s tím, že už nyní „natáhli" provozní dobu až do 20 hodin, což bývalo až v sezoně. Otevřeno je od 10 do 20 hodin, celodenní vstupné pro dospělé je 50 korun, děti mají vstup za 20 korun.

Od minulého čtvrtku už je otevřeno také koupaliště v Mořkově, v tamním autokempu, které rovněž nabízí různá atraktivní zpestření, například v podobě vodního fotbalu a podobně. Otevřeno je denně od 9 do 19 hodin a o víkendech, když je pěkně, je noční koupání v prosvětleném bazénu. Celodenní vstupné pro dospělé je 45 korun, děti zaplatí 30 korun.

Zatím není otevřené oblíbené koupaliště ve Štramberku-Libotíně, ale i jeho otevření je otázkou několika dnů. „Už se napouští a mělo by to být otevřené co nejdříve. Všechno už je nachystané," ubezpečila vedoucí odboru kultury štramberské radnice Anna Rašková.