Na poklidné cestování mohou řidiči až do půlky listopadu zapomenout na sedmadvacetikilometrovém úseku mezi starojickou místní částí Palačov a Fryčovicemi na Frýdecko-Místecku. Důvodem je pokládka nového silničního povrchu.

Nový povrch i značení

Co přesně zde cestáři budou dělat, vysvětlila Deníku mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová: „Oprava bude probíhat na šesti úsecích, kdy převážná část opravy je provedena frézováním a technologií recyklace za studena, dojde k pokládce dvou nových vrstev, včetně provedení vodorovného dopravního značení," sdělila.

Objížďky nebudou

Běžně motoristé při dodržování silničních pravidel zvládnou úsek zdolat přibližně za půl hodinky, lze předpokládat, že od pondělí se cesta po vytížené čtyřproudovce o několik minut prodlouží. Komplikované objížďky však řidiče nezaskočí. „Během realizace bude provedena uzavírka jednoho jízdního pruhu nebo jízdního pásu, provoz bude veden v druhém jízdním pruhu téhož jízdního pásu nebo v druhém jízdním pásu. Pro každý směr jízdy zůstane minimálně jeden jízdní pruh," popsala Nina Ledvinová, jak bude vypadat doprava v inkriminovaném úseku.

Cestáři zamíří i na sjezdy

A kde tedy musejí řidiči s cestáři počítat? Ze směru od Hranic to bude před Palačovem, poté před Starým Jičínem, dále pak ve dvou úsecích u Libhoště, na dlouhém rovném úseku za Příborem a naposledy před Fryčovicemi, a to až do 13. listopadu. K tomu všemu se Ředitelství silnic a dálnic pustí ještě v letošním roce do oprav sjezdu v Novém Jičíně, ve Starojické Lhotě a na Starém Jičíně. „U všech akcí se jedná o opravu povrchů na připojovacích rampách s I/48," podotkla mluvčí ŘSD.