Novojičínsko Čilý pracovní ruch, tolik neoblíbený u řidičů, panuje a bude ještě ve větší míře panovat v Příboře a jeho okolí. Už déle než měsíc brzdí plynulost jízdy na silnici první třídy I/58 na Mošnov a dále na Ostravu oprava mostu na rozmezí města a Škornice.

Přestože práce jsou zde naplánovány až do konce listopadu, situace se před pár dny přeci jen o něco zlepšila, a to díky odstranění semaforu. „Semafory se na žádost kraje, který žádal obousměrný provoz, zrušily na Dny NATO. Městu Příbor se tato varianta zalíbila a zažádalo, aby se tento stav ponechal," informoval Deník stavbyvedoucí Jiří Jadrníček. Kromě toho musí řidiči o tomto víkendu, včetně pátku, počítat s uzavřením kruhového objezdu na obchvatu města, kde se dá sjet na ulici Jičínskou nebo Kopřivnici. A důvod? Reklamace. Více k této uzavírce sdělil Jaroslav Šimíček z příborského odboru investic a správy majetku: „Je to akce, kterou zabezpečuje Ředitelství silnic a dálnic a zhotovitel obchvatu. S největší pravděpodobností je důvodem oprava povrchu kruhového objezdu, kdy Ředitelství silnic a dálnic ten povrch vyreklamovalo. I když na první pohled není nic vidět, tak nás to trošičku překvapilo," přiznal Jaroslav Šimíček. „Oprava by měla proběhnout v pátek až v neděli. Je to poměrně krátký úsek, a provoz tak po ty tři dny bude probíhat jako před dobou, než byl obchvat realizován," poznamenal vedoucí odboru.

Stavební práce v Kopřivnici

Město Kopřivnice, podobně jako v loňském roce, opravami komunikací žije. Po položení nového asfaltového povrchu v centru města došla řada na opravy sjezdu do kopřivnické průmyslové zóny a vznik takzvaných brýlí ve směru na Lubinu. Stavaři a dělníci jsou na tomto místě vidět od letošního jara a vše nasvědčuje tomu, že jejich práce skončí teprve na jaře příštího roku.

Přitom jen o kousek dál začaly před několika dny další stavební práce, týkající se tentokrát opravy mostu nacházejícího se na příjezdové komunikaci z Lubiny do Kopřivnice. Podle informací kopřivnické radnice měla rekonstrukce začít dříve, ovšem zbrzdilo ji vyřizování povolení.

Kvůli opravám je doprava svedena do jednoho jízdního pruhu a střídavý provoz je řízen světelnou signalizací.

Lidé, kteří v Lubině bydlí, se do svého bydliště i přes rekonstrukci dostanou. Pod mostem totiž vznikl provizorní podchod, který umožní bezpečný průchod nejen pěším, ale také hojně cyklistům. Oprava mostu by podle všech dostupných informací měla skončit se závěrem letošního roku, tedy někdy v prosinci. Stavaři mají na jeho dokončení podle smlouvy pětasedmdesát dní.