V této etapě rovněž budovaly rozhledny obce Slatina na Novojičínsku a Stěbořice na Opavsku a Gmina Baborów a Miasto Pszów v Polsku.

Rozhledna se nachází v nadmořské výšce 547 metrů po levé straně při vjezdu do místní části Veselí, v místě, kde je již z dřívějška turistické odpočívadlo. Celková výška rozhledny je 13,9 metru a plošina je ve výšce 9,5 metru.

„Tento projekt umožnil městu Odry vybudovat druhou rozhlednu na svém katastrálním území, tou první je rozhledna Pohoř Olšová. Tvary obou rozhleden symbolizují strážní věž, kterou má město Odry ve znaku. Veselská rozhledna je futuristickou stavbou z černě mořeného dubového dřeva v kombinaci s ocelovými výztužemi. Podstavec rozhledny je betonový, obsypán břidlicí, jednou z typických hornin Oderských vrchů. Stejný materiál je také použit na střechu,“ uvádí v Oderském zpravodaji Alena Zemanová, vedoucí oderského odboru kultury a školství.

Ze zahradní chatky toho příliš nezbylo. Materiální škoda je vysoká.
Požár v Kopřivnici zcela zničil zahradní chatku

Rozhlednu již navštívila řada místních i lidí z nedalekých Oder, kteří chodívají na Veselský kopec na procházky, a nejinak tomu bylo i ve svátečních prosincových dnech. Slavnostní otevření má být v březnu příštího roku, před zahájením turistické sezóny.

„Realizace projektu musí být ukončena do 31. března 2019, a to včetně slavnostního otevření rozhledny, která je součástí takzvaných měkkých povinných aktivit,“ uvedla v důvodové zprávě na jednom z letošní zasedání zastupitelstva Oder Kamila Ambrožová,vedoucí Odboru rozvoje města Městského úřadu v Odrách. Rozhledna přinese při pěkném počasí výhledy na Oderské vrchy, Beskydy, Hostýnské vrchy a Moravskou bránu.

Ilustrační foto
Co v roce 2019 podraží? A kde se ceny měnit nebudou?