„Investice do nových přístrojů přišly na téměř 23 milionů korun a jejich provozovatelem je onkogynekologické centrum Komplexního onkologického centra Nový Jičín,“ uvedla mluvčí nemocnice Lucie Drahošová.

„Tři nové ultrazvuky jsou umístěny na gynekologicko- -porodnických ambulancích, po jednom pak na gynekologickém operačním sále a na porodním sále,“ říká předseda představenstva Nemocnice Nový Jičín a primář gynekologicko-porodnického oddělení Pavel Bartoš.

V současné době má oddělení sedm ultrazvuků, na kterých zdravotníci ročně provedou okolo pěti tisíc vyšetření.

„Ultrazvuky disponují vynikajícím softwarovým vybavením a nabízí výbornou kvalitu obrazu,“ doplňuje Pavel Bartoš.

Díky tomu se tak zpřesní diagnóza zhoubných nádorů.

„Díky ultrazvukům a jejich Dopplerovu měření dokážou lékaři přesněji rozlišit různé typy zhoubných nádorů i jejich parametry na vaječnících, děložním čípku, děloze nebo zevním genitálu. Díky tomu pak mohou daleko přesněji a efektivněji cílit léčbu, což je pro každou onkologickou pacientku to nejdůležitější,“ doplnil primář Bartoš.

Nové přístroje, zakoupené z fondů Evropské unie, by přitom měly sloužit především k posílení kapacit onkogynekologického centra Komplexního onkologického centra Nový Jičín, především pak ke zpřesňování diagnóz zhoubných nádorů.

Radnice v Bílovci. Ilustrační foto.
V čele města Bílovce je starostka
Ilustrační foto
Stavba mostu uzavře na Novojičínsku hlavní tah I/48