Vítěz I. kola Zdeněk Besta přiznal, že měl ze senátních voleb strach. „Byla tam Sylva Kováčiková z Bílovce, pan Strnadel, pan Šula bývalý senátor, takže ta konkurence byla hodně velká. Dopadlo to jakž takž,“ vyjádřil se k výsledku Besta. O taktice do druhého kola nechtěl hovořit. „To asi nikdo neřekne, jakou zvolí taktiku, ale chci jít do toho naplno,“ poznamenal.

Milan Bureš oceňoval skutečnost, že získal více hlasů, než před šesti lety. „Myslím si, že za současné situace, kdy se hlasy hodně dělily na pravé straně politického spektra, je to úspěch. Třeba na Frenštátsku jsme byli dva a oslovovali jsme voliče s podobným programem. Výkon a výsledek pana Strnadla z Trojanovic obdivuji,“ vysekl poklonu jednomu za svých soupeřů Bureš. O tom, jako zvolit taktiku do druhého kola, rovněž nehovořil. „Určitě se budu snažit ten mandát obhájit,“ řekl a dodal, že děkuje všem voličům, kteří dali hlasy nejen jemu, ale vůbec přišli k volbám.

Drahomír Strnadel, který skončil v součtu hlasů jako třetí, považoval svůj výsledek za úspěch. „Já to beru jako úspěch. Za mnou nestála žádná strana. Když si vezmu, že ČSSD a ODS mají rozsáhlý aparát a členskou základnu, tak to je dobrý výsledek,“ zhodnotil své účinkování Strnadel.

Komunistický kandidát Karel Kuboš si myslí, že volby dopadly, jak se dalo očekávat. „Občané hlasovali proti koalici, která se vytvořila v parlamentních volbách. Rozhodli se, že prostřednictvím Senátu dají najevo svou nespokojenost se všemi těmi škrty a politikou, která je,“ vysvětlil Kuboš, jenž se svým výsledkem byl vcelku spokojen. „Máme takové usnesení, že ve druhém kole podpoříme kandidáta ČSSD,“ doplnil Kuboš.

Bývalý senátor Jaroslav Šula skončil šestý. Z jeho hlasu bylo cítit mírné zklamání. „Je to v tom středu docela vyrovnané. No, ale tak to prostě je a víc se s tím nedá dělat. Bylo hodně kandidátů, takže jsme si, hlavně na pravici, hodně vybírali rybník,“ konstatoval Šula.

Z dalších poražených kandidátů se redakci podařilo spojit pouze s Antonínem Hrabánkem, přičemž Sylva Kováčiková se dopředu omlouvala, že zřejmě bude na místě, kde nebude signál. Což se také stalo.

Hrabánek, který získal nejméně hlasů. „Ty velké strany do toho můžou střílet miliony, kdežto já jsem si režíroval všechno sám. Šel jsem do toho jenom s jednou věcí, a to s tím, že Senát je zbytečnou přítěží pro tuto republiku,“ sdělil Hrabánek.