Senior slevenky neboli kartičky, díky kterým mohou lidé starší pětapadesáti let získat slevy v oblasti zdravotnictví, lázeňství, kultury, sportu či cestování. To je novinka v sortimentu kopřivnického informačního centra.

Slevu na své služby již nabízí více než tři stovky poskytovatelů a dobrou zprávou pro všechny vlastníky slevenky je to, že jejich počet neustále roste. V Kopřivnici zajistí nenápadná kartička svému držiteli například vstup do Regionálního muzea se čtyřicetiprocentní slevou, což není málo.

Projekt Senior slevenek má na svědomí Krajská rada seniorů Moravskoslezského kraje. Přestože funguje teprve od poloviny letošního roku, má celostátní ambice: „Senior slevenka je projekt zajímavý nejen pro držitele karty, ale také pro poskytovatele slev. Starším lidem přináší vítané finanční úspory a pro podnikatele může být zase impulsem k oživení poptávky," uvedl autor projektu Ivan Sekanina.

Sleva na vlak i návštěvu doktora

Slevy nabízejí nejen firmy a organizace z našeho kraje, ale postupně se přidávají další z celé republiky. Senioři tak mohou ušetřit například při cestování vlakem. „Velmi významným poskytovatelem se staly například České dráhy, které seniorům poskytují výraznou slevu při nákupu roční In-karty," potvrdil Ivan Sekanina a pokračoval:

„V Kopřivnici teprve začínáme, ale budeme oslovovat i salóny, řemeslníky, lékárny i jiné partnery ze všech oblastí života dříve narozených. Navíc se majitelé slevenky mohou těšit také na různé soutěže a aktuální informace o seniorském dění."

Deníkem oslovení důchodci nápad na slevovou kartu vítají. „Dneska je draho, a když můžu na něčem ušetřit, využívám toho. A to i v běžných obchodech. Takže se mi tenhle nápad líbí. To víte, že jo," uvedla čtenářka Anna. Šedesátiletý Miroslav ze Studénky to vidí podobně: „Dost cestuju za dětmi a vlak je drahý. Takže jestli tu kartu budu moci použít na slevu na ježdění, o jejím pořízení pouvažuju."

Senior slevenky seženete na kontaktních místech v několika městech kraje. Jedním z nich je nově již zmíněné informační centrum v Kopřivnici. Pořizovací cena karty není nijak vysoká, při osobním odběru vám na její získání bude stačit stokoruna. V případě zaslání slevenky poštou si centrum účtuje o deset korun více.

Senior slevenka je přitom určena nejen důchodcům, ale jejích výhod mohou využít také lidé těžce zdravotně postižení (ZTP/P), pro které neplatí věkového omezení. Zaplatí za ni třicet korun. Senior slevenka platí do konce roku 2014.

Bližší informace nalezete na adrese www.seniorslevenka.cz.