Demolice dvou budov v Mošnově by měla být hotova zhruba do poloviny letošního roku. První stavbou, které zmizí, je bývalá základní škola. Ta byla postavena v roce 1877. Obec postavila školu novou a ve staré budově chtěla původně vybudovat byty, ale objekt byl staticky hodně narušený, takže ho Mošnovští zbourají.

ZÁZEMÍ I PRO FOTBALISTY

Podobně dopadne objekt restaurace Kahánek, která stojí přímo naproti školy. Na jeho místě vyroste moderní tělocvična.

„Jeden vchod bude zezadu do nářaďovny, jinak to bude mít hlavní vchod z druhé strany. V budově budou mít šatny fotbalisté a bude tam i bufet. Od jara do podzimu se bude prodávat přes okýnka, bude to uzpůsobeno i pro vnitřní potřebu, když se tělocvična bude využívat v zimě. V bufetu bude možné posedět, něco vypít, pojíst,“ nastínil starosta Mošnova Radomil Bodzsar.



Do stavby, která má rozpočet 33 milionů korun, se obec chce pustit už v letošním roce.

„Máme hotovou dokumentaci pro územní řízení a pro stavební povolení a pracuje se na dokumentaci pro provádění stavby. V lednu jsme požádali dotaci pěti milionů, buď ji dostaneme, nebo ne, ale postavíme to v každém případě,“ pokračoval Radomil Bodzsar s tím, že polovinu částky by obec platila ze svého rozpočtu, zbytek by si půjčila.

HLAVNĚ PRO ŠKOLU

Tělocvičnu by Mošnovští chtěli postavit ještě letos.

„Čeká nás ale i výstavba kanalizace, tak uvidíme, jak to bude termínově a finančně vycházet,“ poznamenal starosta Mošnova.



Tělocvična bude sloužit hlavně pro školu.

„Ale chceme to také pronajímat, proto jsme docela hodně řešili podlahu. Někteří chtěli klasiku, parkety, které jsou pružnější, jiní chtěli rovněž pružnou podlahu, ale aby se na ní dál hrát tenis. Takže jsme tam dali něco mezi tím. Bude to sice trošku dražší, ale mělo by to vyhovovat dětem i dalším sportovcům,“ uzavřel Radomil Bodzsar.