Zhotovitel nyní vytyčuje trasu a odstraňuje stromy, které by na trase byly překážkou. Následovat mají stavby mostních objektů a vlastního tělesa stavby.

Tisková mluvčí Frenštátu pod Radhoštěm Iva Vašendová upřesnila, že stavba by měla být hotova do 15. listopadu 2020. Celkové náklady dosáhnou výše více jak 39,6 milionu korun. Město získalo dotaci ve výši 22 491 688 korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Čáp Viktor na jednom z komínů kunínského zámku. Ilustrační foto.
Viktor a Markéta jsou zpátky! Kunínský čapí pár už sedí na komíně

Jan Janotka, z odboru rozvoje a investic MěÚ Frenštát pod Radhoštěm připomněl, že cyklostezka procházející katastry obcí Frenštát pod Radhoštěm, Lichnov a Tichá bude dlouhá více než 6,5 kilometrů.

„Stezka povede od hranice katastru obce Trojanovice u restaurace Balita dolů po stávající cestě na pravém břehu říčky Lomná do Frenštátu. Ve Frenštátě pak od odbočky na Bystré bude postavena nová část cyklostezky na levém břehu řeky až pod železniční most ke stávající lávce přes Lomnou. Cyklostezka bude pokračovat opět na pravém břehu, kde bude vybudován nový úsek od lávky po stávající asfaltovou komunikaci, dále dolů až k mostu u pekárny, kde protne silnici a pokračuje na Závodí k Tichavskému mostu, podél Lomné až k mostu na Podkopčí u fotbalového hřiště. Trasa dál vede podél Lomné po stávající komunikaci, která však bude opravena.  Trasa bude dále pokračovat k azylového domu v provedení s asfaltovým povrchem. Následující úsek kolem čističky odpadních vod pod splav bude vybudován ze zhutněného kameniva,“ popsal trasu Jan Janotka.

Ilustrační foto.
Pomáhají i Vietnamci. Město Odry opět obdrželo i potravinové dary

Doplnil, že v místě pod splavem bude postavena lávka přes Lubinu, která trasu cyklostezky převede na opačný břeh do prostoru ke kynologickému cvičišti. Lávka bude dlouhá necelých 30 metrů a široká 3 metry. „Cyklostezka bude prozatím končit na Okluku. Na trase cyklostezky v místě vyústění levostranného přítoku Lubiny bude v místě zvaném Pod Strážkou postavena nová lávka o délce 7,2 metru a šířce 3 metry,“ upřesnil Jan Janotka.

Novojičínský pěvecký sbor Ondrášek reprezentoval před šesti lety Českou republiku v USA.
Koronavirus ukončil novojičínským pěveckým sborům sezonu

Zahájení stavby cyklostezky potěšilo starostu Frenštátu pod Radhoštěm Miroslava Halatina. „Z realizace cyklostezky mám velikou radost. Vede v krásném přírodním prostředí kolem vodního toku. Naše cyklostezka nabídne bezpečnou trasu například k cestě do práce, k výletu pro sportovce a rodiny z Frenštátu a okolí i pro turisty,“ sdělil Miroslav Halatin.