Moravskoslezský kraj, jenž je zřizovatelem zmíněné střední školy, chce postavit sportovní halu, která by sloužila studentům i veřejnosti. Má možnost získat dotaci až do výše 60 milionu korun, o zbytek nákladů by se podělil s městem v poměru 2:1. Aby kraj mohl požádat o dotaci, musel mít dobrozdání města o spolupráci.

Projektant Dušan Rosypal, který byl na zasedání zastupitelů přítomen, halu představil. Má stát v prostoru mezi kolejemi a stávajícími budovami, zhruba v místě, kde je v současné době škvárové hřiště.

Štramberské uši podraží. A nejen ty.
Novojičínsko: Tlačenka, pivo, Štramberské uši i jídlo do nosičů, všechno podraží

„Bude to víceúčelová sportovní hala, kterou bude využívat v průběhu dne škola a odpoledne a navečer sportovci a návštěvníci. Je to místo, kde je stávající hřiště, je tam chodník, prostor je velmi zanedbaný. Cílem je vytvořit objekt, který tuto ne úplně ideální situaci vylepší a veřejně ji pozdvihne,“ uvedl Dušan Rosypal.

Hala bude s budovou školy propojena pergolou, základní hřiště bude mít rozměry 40 krát 20 metrů, aby se v ní daly hrát futsal, florbal, volejbal, basketbal, součástí haly bude sál pro stolní tenis či gymnastiku. Uvnitř bude také hlediště pro 300 návštěvníků. Dušan Rosypal dodal, že jedním z jejich posledních realizovaných projektů na Novojičínsku byla tělocvična v Mošnově.

Kašna z frenštátského náměstí Míru byla od července v opravě. V sobotu 6. listopadu 2021 ji pracovníci vybrané firmy skládali zpět na místo.
OBRAZEM: Neptun o víkendu shlížel na stavbu frenštátské kašny, podívejte se také

Na dotaz zastupitele Čestmíra Mikesky, zda nebude 53 nových parkovacích míst málo, projektant uvedl, že tato místa přibudou ke stávajícím parkovacím místům a měla by postačovat.

Ředitel školy Richard Štěpán doplnil, že ve chvíli, kdy začne první etapa stavby sportovní haly, škola zahájí také výstavbu hřiště s umělým povrchem, které bude na halu navazovat. Kolem hřiště má být běžecký ovál a také běžecká dráha na sprint. „Bude sloužit pro studenty i pro rekreační sportování,“ poznamenal ředitel školy.

Součástí schválení memoranda bylo také odsouhlasení vyčlenění částky 30 milionů korun, z níž by se hradil příspěvek města. Někteří zastupitelé byli proti a argumentovali tím, že město se tak může dostat do ekonomických problémů a nebude mít peníze na akce, které má v zásobníku.

Počasí v sobotu 7. listopadu 2021 lákalo k výletům. Jedním z cílů turistů byla Lašská naučná stezka v Kopřivnici s Bezručovou vyhlídkou či hradem Šostýn.
Rybník, vyhlídky, opevnění: Gotický Šostýn nad Kopřivnicí láká i rodiny s dětmi

Čtrnáct zastupitelů z osmnácti přítomných nakonec bylo pro schválení memoranda o spolupráci s MS krajem při výstavbě sportovní haly. Předpokládané celkové náklady na na její výstavbu jsou 103 milionů korun s DPH.