Pěší a cyklisté využívající lávku přes železniční trať za obchodním domem Tesco v Kopřivnici narazí v průběhu tohoto týdne na omezení.

Podle informací z radnice by tam totiž měly už od dnešního dne do čtvrtka 16. srpna probíhat záruční opravy pochozí vrstvy na lávce, která v minulém roce prošla celkovou rekonstrukcí. Postup prací ale bude záležet hlavně na počasí.

„Pokud bude přijatelné počasí, udělají se opravy celé poškozené pochozí vrstvy. Pokud bude špatné počasí, tedy tropická vedra nebo déšť, dojde jen na opravu toho nejhoršího, tak aby se lávka mohla v dalším týdnu používat jako náhradní trasa při realizaci akce Rozšíření chodníku ulic Dělnická Nádražní v Kopřivnici,“ uvedla Iva Šumšalová z oddělení technické správy kopřivnické radnice.

Ilustrační foto
Ve Frenštátě pod Radhoštěm dali do bytů miliony

A právě tento projekt přinese lidem v Kopřivnici další omezení. Konkrétně od pátku 17. srpna musí počítat s uzavírkou místní komunikace IV. třídy, respektive chodníku na již zmíněných ulicích.

V rámci stavebních úprav dojde například k opravě povrchu chodníku a zároveň k jeho rozšíření pro potřeby cyklistů. „Stávající chodník bude předlážděn, jelikož je z dnes již nevyhovujícího litého asfaltu,“ nastínila Iva Šumšalová a dodala, že nový povrch bude ze zámkové dlažby. Stejný materiál použijí stavbaři také v případě cyklostezky. Hotovo má být na začátku letošního října.

Speciální vozidlo Tatra Phoenix Euro 6.
Tatry Phoenix se uplatňují i v kamenolomech

A právě tento projekt přinese lidem v Kopřivnici další omezení. Konkrétně od pátku 17. srpna musí počítat s uzavírkou místní komunikace IV. třídy, respektive chodníku na již zmíněných ulicích.

V rámci stavebních úprav dojde například k opravě povrchu chodníku a zároveň k jeho rozšíření pro potřeby cyklistů. „Stávající chodník bude předlážděn, jelikož je z dnes již nevyhovujícího litého asfaltu,“ nastínila Iva Šumšalová a dodala, že nový povrch bude ze zámkové dlažby. Stejný materiál použijí stavbaři také v případě cyklostezky. Hotovo má být na začátku letošního října.