Opětovné zprůjezdnění Štefánikovy ulice je ve městě očekávanou událostí. Po dokončení všech základních prací ji dosud mohli využívat pouze pěší a autobusová doprava. Pro zbylé motoristy trval zákaz. „Už mě štve, že je hlavní tah pořád zavřený. Člověk aby myslel na to, že to musí objíždět a na tom novém kruháči špatně neodbočit," okomentoval současnou situaci jeden z kopřivnických řidičů.

On i ostatní obyvatelé města se nyní konečně dočkají. Podle informací kopřivnické radnice bude zrekonstruovaná komunikace zcela průjezdná v odpoledních hodinách, ihned po jejím slavnostním otevření. To se uskuteční od 15:30 hodin v těsně sousedícím parku Edvarda Beneše. „Otevření komunikace bude jakýmsi předčasným mikulášským dárkem pro většinu dospělých Kopřivničanů, kteří po ní jezdí. Aby ani děti nepřišly zkrátka, připravili jsme pěkné upomínkové dárečky pro všechny, které na slavnostní otevření dorazí v masce čerta či anděla," uvedla kopřivnická mluvčí Lucie Petříčková s tím, že všichni příchozí se mohou těšit na zhruba hodinový koncert známé kapely Stanley´s Dixie Street Band.

Rekonstrukce stála 40 milionů

Hlavní tah městem a jeho přilehlá veřejná prostranství prošla v letošním roce nákladnou rekonstrukcí. Ta řešila úpravu komunikace od křižovatky ulic Štefánikova a Kpt. Jaroše do místa výjezdu z ulice Wolkerova na Štramberskou. „V rámci projektu město rovněž vybudovalo okružní křižovatku u Katolického domu a revitalizovalo část sadu E. Beneše, kde byly instalovány například veřejné toalety," doplnila kopřivnická tisková mluvčí Petříčková.

Stavební práce, které stály více než 40 milionů korun, byly zahájeny letos v dubnu a na několik měsíců výrazně ovlivnily dopravu v Kopřivnici. Místní si museli zvyknout na objížďku. Hlavním tahem nemohla projíždět ani autobusová doprava, a město tak muselo dočasně přesunout některá ze stanovišť. Nyní jsou zastávky, i když v novém kabátě, zpátky na svým místech. S náročnou opravou Kopřivnici pomohla dotace z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko, která pokryla 85 procent způsobilých výdajů.

POKUD VÁS COKOLIV ZAJÍMÁ V SOUVISLOSTI S DĚNÍM NA NOVOJIČÍNSKU, NAPIŠTE NÁM SVŮJ DOTAZ. RÁDI SE ZEPTÁME ODBORNÍKŮ A ZODPOVĚDNÝCH OSOB ZA VÁS.

Své dotazy nám můžete do redakce doručit prostřednictvím formuláře v horní části webových stránek, naší stránky na Facebooku nebo zasílat na redakční e-mail redakce.novojicinsky@denik.cz.