„Spotřebovali jsme asi šest kilo mouky, šest kilo cukru, padesát vajec a další ingredience jako prášek do pečiva, koření, asi tři čtvrtě kila medu,“ vyjmenoval mladší z dvojice štramberských pekařů. Podle Lumíra Hezkého bylo nejnáročnější dát uválené medové těsto na rozehřátou pánev a zase ho z ní vcelku vytáhnout. „Nejde to nacvičit, takže se musíme domlouvat během pokusu,“ přiznal Ladislav Hezký. Spokojenost nezapíral, ale upozornil na to, že vždy to může být lepší. „Pokud to bude možné, za rok se znovu pokusíme o nový rekord,“ doplnil.

Ačkoli se podařil v sobotním odpoledni rekordní zápis, na začátku pokusu to na něj vůbec nevypadalo. „Když jsme těsto rozváleli, tak místo toho, aby trošku zavadlo, tak nám naopak na sluníčko měklo. Byl daleko větší problém s ním manipulovat,“ popsal Ladislav Hezký.