Celý program se bude jako vždy odehrávat v centru Štramberka na náměstí. Hlavním dnem je sobota, už v pátek si ale v Amfiteátru pod starou věží můžeme užít představení klasika Carla Goldoniho Treperendy. Taškařice italského autora, který se během svého života stal ředitelem divadla v Paříži, vypráví o velmi špatné lidské vlastnosti – pomlouvačnosti. „Mladá dívka se má vdávat a na světlo se dostane to, že není dcerou otce, který ji vychoval. Kolem toho se začnou nabalovat právě pomluvy, které rozšiřují ony treperendy. Skutečný otec dívky ale přitom skončil v tureckém zajetí," nastínili děj pořadatelé. V hlavních úlohách se představí talentované Lenka Šafářová, Dagmar Benešová a Jarmila Vondrášková. Páteční představení začne v osm večer.

Hlavní program Slavností se ale bude konat v sobotu 23. června na náměstí ve Štramberku. Kromě farmářských trhů, které nabídnou vše, co k nim patří, se můžeme těšit také na kulturu. V rámci oslav stého výročí založení dechovky ve Štramberku bude město patřit právě těmto muzikám. „Průvod dechových orchestrů vyrazí v 10 hodin dopoledne od Malého korýtka směrem na náměstí, v 11.45 pak všechny kapely čeká společný koncert před kostelem. Přímo na náměstí se pak postoupně představí Městský dechový orchestr Kopřivnice, Dechový orchestr z Frýdlantu, dále jejich kolegové z Ostravy Hrabůvky a Příbora a nakonec také Dechový orchestr Štramberk," vyjmenovali v pozvánce pořadatelé.

Pro děti je připraveno loutkové divadlo a také projížďky na koních. V rámci doprovodného programu nebude chybět výstava Zdeňka Buriana Pravěk a dobrodružství, stejně jako vernisáž expozice k významnému výročí divadelní přehlídky amatérských souborů. Štramberské dny se konají v pátek 22. června, respektive v sobotu 23. června. (mer)