Každoročně pořádají ve Studénce Dny města a ani tento rok nebude výjimkou. Hlavní program začne v sobotu na náměstí Republiky a bude probíhat od čtrnácti hodin. Jeho zahájení si vezme na starost osvědčený a letitý Tamburašský orchestr Brač. Jeho hudba, která se zcela opírá o tradiční jadranský nástroj tamburu a jí příbuzné instrumenty, je jinak v našich zemích něco zcela ojedinělého. „Po tamburaších vystoupí v rámci odpoledního programu Umělecké mládí Studénky - taneční skupina P.U.S.A. soubory ZUŠ J. A. Komenského, SZUŠ Musicale a mažoretky Petra," slibují v pozvánce organizátoři z Městského kulturního střediska.
Před čtvrtou hodinou proběhne Přivítání starostou města a následně bude vyhlášena soutěž O nejlahodnější pálenku města. Vzápětí se dočkají i děti. „Připravili jsme Pohádkové cestování po světě s Pavlem Novákem juniorem, které se bude konat od šestnácté do sedmnácté hodiny," lákají do Studénky organizátoři.

Už v 17 hodin dostane prostor koncert brněnské folkrockové kapely Bokomara. Sestava šikovných a pracovitých muzikantů je založena na perfektních instrumentálních výkonech hráčů především na strunné nástroje, přičemž konkrétní barva hudby se mění volbou různých druhů kytar, mandolín a podobně. Zvuk pak doplňují i flétny, akordeon a další střídmě volené prostředky. O hodinu později začne další hudební pořad Vzpomínání (Jsi tady stále) - vzpomínkový koncert připomínající zpěváka Pavla Nováka a jeho nejznámější hity v podání jeho syna Pavla Nováka jr.

V klubu Peklo se pak od 20 hodin koná Kytarový večer v režii všech fungujících i začínajících studéneckých kapel. Den města Studénky se koná na tamním Náměstí Republiky v tuto sobotu 9. června od 14 hodin. (mer)