Světlo světa nedávno spatřilo nové CD s rozhlasovou pohádkou Panenka Šuplenka a panáček Kopíráček. Kromě těchto dvou hlavních hrdinů, kteří mají, stejně jako děti, své radosti i starosti, vystupují v příběhu i další postavy, bytosti s různými lidskými vlastnostmi. „Do hry vstupují hádavé pastelky, pracovitá tužka, přátelský psací stroj, sešit mrzout, nepořádné kopírovací papíry, namyšlený kalendář, roztržitý sešívací koníček či rozvážný telefon," vyjmenovala Lenka Rožnovská, vyučující českého jazyka na církevní škole a zároveň jedna z autorek CD. Hudební doprovod k příběhům si vzala na starost Ludmila Červenková, jež donedávna vedla také známý pěvecký sbor při církevní škole, Datio.

Panence Šuplence a panáčkovi Kopíráčkovi propůjčili hlasy studenti školy Kateřina Dobiášová a Michal Lakomý. „Pohádkový příběh o panence Šuplence a panáčkovi Kopíráčkovi se mi líbí, neboť oba jsou velmi dobří kamarádi, mají se rádi, společně bojují proti zlu, dokážou si navzájem odpustit. Myslím si, že by pohádka mohla děti zaujmout. Je živá, stále se v ní něco děje. Pohádka je provázána písničkami, které jsou rytmické, a děti si je mohou zpívat spolu s námi," podotkla Kateřina Dobiášová, i když zároveň přiznala, že nahrávání ve studiu televize Noe, která škole vyšla vstříc, bylo pro celý tým velmi náročné.

Rozhlasovou pohádku už si děti i jejich rodiče mohli poslechnout na začátku června, byl to takový dárek pedagogů a studentů ke dni dětí. Příběh je samozřejmě dostupný na CD, stačí pouze kontaktovat školu na internetové stránce www.cssodry.cz.