Zadání letošního ročníku se jmenuje Mosty v mém okolí a poprat se s ním chce rekordní počet 32 škol, z nichž 20 je z České republiky a zbytek ze Slovenska, odkud se školy přihlásily poprvé. „Všestranné využití vln ité lepenky v kombinaci s jejími ekologickými přednostmi je tím, co chceme tímto projektem zejména zdůraznit. Čím více věcí budeme do vlnité lepenky balit, tím lepší to bude pro naše životní prostředí," uvedl Martin Hejl, předseda českého Svazu výrobců vlnitých lepenek.

Studenty nyní čekají tři měsíce usilovné práce, která začíná už od samotného návrhu. Úkolem soutěžících je buď vyrobit kopii existujícího mostu, nebo navrhnout originál mostu. „Vždy ale platí, že musí jít o most řešící situaci v regionu, ve kterém škola působí," poznamenal Martin Hejl s tím, že studenti musejí pro stavbu využít výhradně vlnitou lepenku. Tu školy obdržely od pořadatele projektu, ale klidně mohou využít i jakoukoliv krabici, kterou mají doma.

Porota vybere šest staveb, jež postoupí do velkého finále v Praze. Odtud si školy odnesou odměnu, první ve výši třiceti tisíc korun, druhá v pořadí dostane patnáct tisíc korun a škola na třetím místě deset tisíc korun.