Družstva, ve složení kadeřnice, kosmetička a modelka, měla na zvolené téma vytvořit účes, líčení a kostým. Letošními tématy byly Alenka v říši divů, Mystic Indie, Crazy color look a V rytmu první republiky.

„Témata nabízela opravdu fantazijní vyžití a výsledky svědčily o tom, že se jich soutěžící chopili s odvahou, nápadem a představivostí. Mnohé přihlížející zaujali nápadité výtvory a mladistvá šikovnost,“ sdělila Jana Kellnerová, ředitelka oderské střední školy a upřesnila, že soutěže se účastnila družstva nejen ze škol Moravskoslezského kraje, ale dorazila také škola ze slovenského Dolného Kubína.

Vítězství si letos odnesli zástupci střední školy z Frýdku-Místku, kteří zvolili téma Alenka v říši divů, druhé místo vybojovala střední škola z Opavy se zpracováním tématu Mystic Indie a pomyslný bronz zůstal V Odrách. Místní studenti rovněž zvolili pohádkové téma Alenky v říši divů.

„Diváky nejvíce zaujalo družstvo z Oder, které si mimo Alenky trouflo i na kloboučníka,“ poznamenala Jana Kellnerová s tím, že soutěž končila prezentací jednotlivých výkonů a byla přehlídkou tvořivosti a kreativity.

Také v Příboře se v úterý 30. dubna uskutečnil Slet čarodějnic.
OBRAZEM: Počasí zahnalo čarodějnice do sálu