Střední pedagogickou školu a střední zdravotnickou školu svaté Anežky České v Odrách zviditelňoval ještě donedávna hlavně pěvecký sbor Datio. Zhruba před třemi roky ale spatřil světlo světa také taneční kroužek, který působí pod vedením vyučující Kateřiny Pavelkové. „Zaměřujeme se především na scénickou tvorbu, vnímání a vyjádření pocitů a hudby pohybem. Členové tanečního kroužku se účastní školních akcí i různých přehlídek a kroužek nezanedbává ani plesy, na nichž svými vystoupeními vyplňuje kulturní programy," přiblížila činnost Kateřina Pavelková.

Poprvé taneční kroužek vystoupil v roce 2010 na školní akci nazvané „Světelný večer". Představil tam scénický tanec zaměřený na světelné efekty. V roce 2011 už se těleso zúčastnilo Celostátní přehlídky zájmové a umělecké činnosti církevních škol v Odrách, kde předvedlo tři vystoupení. „Za tanec Memory, který dívky na galavečeru předvedly za doprovodu živého zpěvu a klavírní hudby, získaly čestné uznání poroty," poznamenala Kateřina Pavelková. Čestné uznání poroty získal kroužek také na loňské přehlídce, kde vystupoval se dvěma tanečními čísly.

Na přehlídce se chce soubor předvést také letos. Mezitím využívá možností ukázat své umění na plesech. Vystupoval jak na plese školy, tak na obecním plese v Šenově u Nového Jičína. „Děvčata vystupovala se scénickým tancem „Světelný tanec", který je zaměřen na světelné efekty a pohrávání si se světlem. Každý si v něm mohl najít vlastní představu," naznačila Kateřina Pavelková, s tím, že vystoupení měla u návštěvníků plesů úspěch.

Škola ale sklízí úspěchy také na sportovním poli. Zhruba před týdnem se studentky 1. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika zúčastnily ve Vrbně pod Pradědem krajských závodů středních škol v lyžování. „Studentky naší školy se zúčastnily soutěží v obřím slalomu. V soutěži jednotlivců získala Lucie Suszková třetí místo a v soutěži družstev obsadily studentky druhé místo," sdělil vedoucí oderské výpravy Vlastimil Kostelecký.