Kvůli stěhování do náhradních prostor bude proto úřad od 31. října do 14. listopadu zcela uzavřen. Po dobu rekonstrukce pak budou úředníci sídlit ve druhém patře železniční nádražní budovy.

„Stěhování se týká všech kanceláří umístěných v budově úřadu městyse, včetně stavebního úřadu," informuje starosta městyse Richard Ehler s tím, že dobu odstávky provozu se úředníci pokusí maximálně zkrátit. Lidé by si proto měli své záležitosti vyřídit včas, nebo návštěvu úřadu odložit.

„K rekonstrukci přistupujeme po mnoha letech, poslední výraznější změny v uspořádání budovy proběhly v prosinci 1994. Od té doby se výrazně změnily standardy vybavení úřadu, jak z hlediska technické infrastruktury budovy, tak z hlediska vybavení kanceláří," uvedl dále Richard Ehler. Během let se změnila také agenda, kterou úřad vykonává a objekt už ani nevyhovuje z hlediska komfortu pro klienty, protože mnohé kanceláře jsou stísněné, chybí prostory pro čekání i pro uchování spisového materiálu. Stávající objekt rovněž není bezbariérový.

Městys plánuje provést nadstavbu nad obřadní síní, kde budou velké kanceláře úředníků. „Ve staré budově vznikne jednací a zasedací prostor, prostory spisovny, záložní kancelář, vestibul a toalety pro klienty," doplnil Richard Ehler s tím, že samozřejmostí bude výtah pro osoby.