„Každý návštěvník, který si zámek přijde prohlédnout na Velikonoční pondělí, dostane malý dárek,“ slibuje navíc kastelán Radomír Přibyla. Od začátku května přibude do druhého prohlídkového okruhu ještě velká obytná předsíň a otevírací doba se prodlouží od 9 do 17 hodin mimo pondělí.
Také raduňský zámek (na horním snímku) přivítá už v sobotu od 9 do 16 hodin první hosty instalací Zámecké Velikonoce, která bude na zámku přístupná do 11. dubna. Jde o mimořádný projekt, zaměřený na prezentaci tematických dobových dekorací a jarních květinových aranžmá.

„Návštěvníkům nově představíme instalaci s doplňky, které ještě neviděli,“ ujišťuje kastelánka Eva Kolářová s tím, že jde například o oděvní doplňky a korzet z konce 19. století a do stejné doby spadající dva proutěné promenádní kočárky. Prohlídka bude v dubnu umožněna přes víkendy a svátky od 9 do 15 hodin a od května kromě pondělků od 9 do 17 hodin. Letošní sezona na Raduni bude zaměřena na život zámecké rodiny a hlavně na dětský svět. (jih)