Své o tom vědí také ve vyhlášeném areálu Heipark v Tošovicích, místní části Oder. Něco málo se lyžovalo v prosinci, v lednu jela jedna velká sjezdovka, snowtubing, na zasněžených plochách se dalo sáňkovat a bobovat. 

Srpen 1968 na severní Moravě a ve Slezsku: demonstrace, zaťaté pěsti a nadávky.
Vzpomínky redaktora Deníku: Odjezd Rusů aneb Přijeli, pobyli dvacet let, odjeli

Jenže zimní Heipark Cup a lyžařské závody 5. února už museli organizátoři zrušit.

Bohuslav Kubový, ředitel lyžařského areálu, pro Novojičínský deník uvedl, že plynulá sezona byla tak špatná, jak ještě nepamatuje. „Bojujeme pořád, snažíme se udržet aspoň kousek sjezdovky, abychom to udrželi ještě na příští týden, kdy budou mít děcka na Novojičínsku prázdniny. Ale mám obavy, že se nám to nepodaří,“ poznamenal Bohuslav Kubový. 

Naučná stezka k Flascharovu dolu zavede návštěvníka na zajímavá místa. Otevření Flascharova dolu bude vyrcholením snahy o zpřístupnění tohoto důlního díla.
Odry plánují zpřístupnění Flascharova dolu. Unikátní památka bude mít i svůj web

Průvodním znakem současného počasí je také skutečnost, že do areálu už moc lidí nechodí.

„Sluníčko svítí, takže hodně lidí má spíše chuť jet někam na kole než vytáhnout lyže a jet lyžovat,“ pokračoval ředitel areálu. V současné době už je horní část sjezdovky bez sněhu, lyžovat se ale stále dá.

„Jezdíme od poloviny, máme technologii, že dokážeme i v současných podmínkách vyrábět sníh. Ale všechno stojí peníze a téměř není pro koho. Je to nejhorší sezona v historii,“ dodal Bohuslav Kubový.

No Novojičínsku v letošní sezoně byla lyžařská sezona extrémně špatná. Nerozjely se sjezdovky v Novém Jičíně, Kopřivnici ani v Rybím.

Na Pustevnách se nelyžuje již druhou sezonu. 

Srpen 1968 na severní Moravě a ve Slezsku: demonstrace, zaťaté pěsti a nadávky
Běž domů Ivane! Frenštát byl první město v Evropě, odkud Sověti odjeli. Proč?