Druhý ročník zahájila uplynulou sobotu Férová snídaně v parku, přičemž v dalších dnech nechyběly ani sportovní aktivity, zajímavá přednáška nebo tvoření rodičů s dětmi.

To však ještě zdaleka není vše. Pestrý program, v němž si každý najde to své, pokračuje až do soboty 20. května.

Nejvíce akcí pořadatelé naplánovali na dnešní odpoledne. Nejprve, v době od 15 do 18 hodin, se budou moci děti společně se svými rodinnými příslušníky vyřádit v prostorách Základní školy Alšova při sportovně-zábavném odpoledni.

Další program bude od 16 hodin připravený v Mateřské škole I. Šustaly, a to konkrétně dětský Restaurant Day okořeněný v 17 hodin pohádkou loutkového divadla O Pinocchiovi. V podvečer se zájemci přemístí do akademické posluchárny Městské knihovny Kopřivnice, aby si tam poslechli přednášku Znáte svoje předky?

Ilustrační foto.
Hlasujte pro Svatební pár Novojičínska. Je tady 1. kolo

„Z rodinných vyprávění známe historii našich rodičů a prarodičů, málokdy se však již dozvíme nějaké informace o předchozích generacích. Dochované písemné prameny nám dávají omezené možnosti zjistit něco o našich předcích. Tato přednáška Petra Juřáka z Muzea Beskyd ve Frýdku-Místku ukáže cesty, jak a kam se vydat za poznáním svých rodových kořenů," přiblížili pořadatelé k besedě, která začne v 18 hodin. Městská knihovna připravila program také na čtvrtek. Od 13 až do 18 hodin čekají na milovníky hraní v dětském oddělení knihovny hlavolamy a hry pro celou rodinu.

PÁTEK BUDE VE ZNAMENÍ JARMARKŮ

Pátek 19. května bude výhradně patřit jarmarkům. Od 9 hodin provoní centrum města nejrůznější pochutiny farmářů a také květiny v rámci prvního letošního farmářského trhu. K němu se odpoledne v prostorách před kopřivnickým kulturním domem přidá ještě Jarmark poskytovatelů sociálních služeb s doprovodným programem, konaný u příležitosti Dne sociálních služeb.

Dětem nabídne pohádku O Červené Karkulce v podání novojičínského maňáskového divadla EFFATHA Slezské diakonie, dospělým zase přednášku na téma Zaměstnávání osob se zdravotním postižením, ukázku canisterapie nebo vystoupení finalistů letošního ročníku pěvecké soutěže Koprstar a kapely Ogaba.

Závěrečný den letošního Týdne pro rodinu bude patřit tradičním sportovním hrám zdravotně postižených před kulturním domem od 9 hodin. Půl hodiny předtím se mohou zájemci vydat také na Pochod generací. Jedná se o sportovně-zábavnou akci pro celou rodinu, která odstartuje u domu kultury a účastníky zavede až do skautského centra Vanaivan.

Topol černý, který byl v roce 1980 vyhlášen památným stromem, budou muset Frenštátští skácet. Kmen stromu uhnívá.
Památný topol půjde k zemi