V rámci republiky získala nejvíce hlasů Klokotská alej na Táborsku (999), druhá byla Alej jírovců u Malé Klajdovky v Brně (670) a třetí Tyršova alej v Orlové (407).

„Orlová obhájila prvenství z loňska, kdy tento titul získala Zámecká alej ve staré Orlové. Z výsledků jsem měla obrovskou radost. Je milé se dozvědět, že alej z našeho města opakovaně obdržela nejvyšší počet hlasů v Moravskoslezském kraji,“ řekla místostarostka Orlové Naděžda Kubalová.

V areálu horského resortu Kopřivná probíhá výstavba jedinečných ledových a sněhových soch, 21. ledna 2022 v Malé Morávce.
Nová atrakce v Jeseníkách: V Kopřivné je k vidění ledová ZOO. Líbí se vám?

Tyršova lipová alej je jednou z nejstarších ve městě a spojuje orlovskou lokalitu Výhoda se starou částí města. Po obou stranách ulice dříve byly chodníky a bohatá výstavba vilek a domů s okrasnými zahradami. Stálo zde Polské reálné gymnázium J. Slowackeho v Orlové-Obrokách, ve své době velmi významná škola v rámci celého regionu.

Lipová Tyršová alej v Orlové vyhrála anketu o nejkrásnější alej v MSK.Lipová Tyršová alej v Orlové vyhrála anketu o nejkrásnější alej v MSK.Zdroj: MÚ Orlová

„Lípy dodnes poskytují stín lidem, úkryt ptákům a drobným živočichům, evokují vzpomínky seniorů,“ připomněla historii aleje floristka Květoslava Vítová.

Místostarostka Naděžda Kubalová připomněla, že péče o zeleň je prioritou radnice. „Modré nebe, slunce, fauna i flóra, to jsou věci, které k nám bezesporu patří. Děkuji všem, kteří pro orlovskou alej hlasovali a nezištně dali veřejnosti ve známost, že v Orlové žijí srdcaři, s historií města a stromů srostlí. Praví patrioti,“ uvedla místostarostka.