Řidiči, kteří pravidelně projíždějí Kopřivnicí po Štramberské ulici, vedoucí do sousedního Štramberka, si konečně mohou oddychnout.

Po několikaměsíčních dopravních komplikacích, které započaly v září loňského roku, se budou moci po tomto důležitém silničním tahu městem opět prohánět bez omezení a sebevětšího zdržení.

Nákladná a dlouhotrvající rekonstrukce Štramberské ulice byla rozdělena do dvou základních etap, přičemž do té první se radnice pustila už 14. září minulého roku.

„První etapa byla rozčleněna na tři samostatné úseky, druhá etapa pak na úseky dva,“ uvedl vedoucí oddělení investic Městského úřadu Kopřivnice Martin Lapčík s tím, že stavba ve své druhé fázi byla oficiálně ukončena k 17. říjnu letošního roku.

Workoutové hřiště ve Štramberku otevřeli loňský a letošní mistři České republiky ve street workoutu.
Workoutové hřiště ve Štramberku otvírali mistři

Během stavebních úprav doznala ulice v centru města výrazných změn, čímž se stala méně hlučnou a především bezpečnější jak pro účastníky silničního provozu, tak pro chodce. A to zejména tím, že došlo k odstranění nevhodných, hlučných a za deště kluzkých žulových kostek.

„Z úseku od Katolického domu po výjezd z ulice Horní, u štramberského vlakového nádraží, zmizela většina takzvaných kočičích hlav, které zůstaly pouze v místech určených pro odstavování vozidel. Zbytek vozovky je pokryt asfaltovým povrchem,“ přiblížila stavební úpravy mluvčí města Jana Hromočuková.

Kromě toho přibyly na silnici nové přechody pro chodce, které mají navíc předsazené plochy a jsou nově také osvětlené. Rekonstrukce se zároveň dotkla také autobusových zastávek a nevyhnuly se jí ani plochy pro pěší, které byly v přímém kontaktu s komunikací. Celková cena projektu se vyšplhala na zhruba 32 milionů korun bez DPH.

Zrekonstruovaný úsek se slavnostního otevření dočká už dnes odpoledne za účasti zástupců města i zhotovitelů stavby ze sdružení firem Eurovia a Staseko. Součástí aktu od 16 hodin bude i odhalení pamětní desky v prostoru u autobusové zastávky Pod Kaštany. „Na slavnostní ukončení stavby je srdečně zvána široká veřejnost. Pro každého účastníka bude připraven malý dárek a také občerstvení,“ doplnila kopřivnická mluvčí.

KOPŘIVNIČTÍ HÁZENKÁŘI potvrdili roli favorita a mohou se těšit na osmifinálový los. 
Extraligová Kopřivnice splnila povinnost