Zájemci o vaření vyhlášené pochutiny v kotlíku se mohou hlásit už nyní. Připravené může být jen maso a zelenina.

„Do soutěže se může přihlásit každý, kdo vlastní příslušný živnostenský list (hostinská činnost, nákup a prodej) a zdravotní průkaz," informují organizátoři, s tím, že uzavírka přihlášek je 22. července a případní soutěžící nesmí svým stánkem propagovat jakékoliv zboží, firmy, pivovary a podobně. Veškeré podrobné informace k akci, včetně přihlášky, jsou uvedeny na oficiálních webových stránkách frenštátského kulturního centra (www.kulturafrenstat.cz).

Samotná soutěž spočívá v tom, že každý účastník musí uvařit v kotlíku na přírodním ohni guláš v libovolném množství. Všechny ingredience, včetně dřeva na topení, pracovních pomůcek, rýče na vyrytí ohniště atd., si musí zajistit sám a i cenu, za kterou bude porci prodávat, si určuje dle své libosti. Maso může být nakrájené a naložené předem, zelenina může být předem pouze očištěná a omytá, nikoliv nakrájená.

Porota hodnotí samozřejmě chuť guláše, ale také práci a čistotu na pracovišti, kreativitu nebo třeba i výzdobu stánků. „Po celou dobu trvání akce je zajištěn kulturní a doprovodný program, vstup na akci je volný," dodávají organizátoři. (edm)