Výborný stav sjezdovek i běžeckých tratí, prázdniny školáků z Novojičínska, ale ani přesto na Pustevnách velký nával milovníků zimních sportů nezažívají. „Okres Nový Jičín má sice prázdniny, ale nijak zvlášť se to neprojevuje, všichni schovávají penízky," přiznal Karel Šrubař z lyžařského areálu Pustevny. Sněhu je přitom dostatek a podmínky perfektní. Snad jen ranní mlha a nevlídné počasí v údolí může spoustu lidí od výletu do hor odradit.

Ti, kteří se nakonec přesto rozhodnou vyrazit, by litovat neměli. „Obleva se nás nedotkla, samozřejmě sníh malinko ztvrdl a sedl, ale je ho dostatek. Na sjezdovkách leží určitě šedesát centimetrů, a to je minimum. Upravené jsou také všechny běžkařské tratě a je na nich dostatečná vrstva sněhu. Samozřejmě mimo sjezdovky je sněhu o něco méně," popsal aktuální stav na oblíbeném beskydském sedle Šrubař.

Budou závody

Stále v provozu jsou také níže položená střediska, jako například areál Svinec v Novém Jičíně. Na svahu zde leží sedmdesát centimetrů sněhu a vlek jezdí od rána od devíti hodin až do osmi večer. V provozu je také dětský vlek, a to do pěti odpoledne. Tuto sobotu se zde konají veřejné závody v obřím slalomu neregistrovaných. „Startovné závodníků do dvaceti let je sto korun, nad dvacet let sto padesát korun. Prezentace v den závodů je od půl deváté do půl desáté a start je naplánován na desátou hodinu," informují provozovatelé areálu.

Čtyřicet centimetrů mokrého technického sněhu hlásí lyžařský areál HEIpark v Tošovicích na Odersku. I zde se lyžuje po celý den a nejbližší akcí jsou oblíbené recesistické závody, které proběhnou o druhém březnovém víkendu. Vzhledem k jarním prázdninám je možné si ve víkendovém režimu zajezdit na sjezdovce Polďák, velký vlek Kocmínek by vlekaři rádi spustili opět v pátek v podvečer. Otevřeno po celý den hlásí také kopřivnický areál Červený kámen.