Za několik dní by se v Kopřivnici měl začít rozšiřovat tamní průmyslový park. Jeden z investorů, konkrétně společnost Röchling Automotive Kopřivnice, se rozhodl rozšířit svůj závod a vybudovat novou halu.

Přibyly zakázky

Podle informací vedení společnosti si příznivá situace a stále nové zakázky vyžádaly zvětšení výrobních kapacit a vznik nových pracovních míst. K tomu poslouží pozemek, který město společnosti v březnu prodalo. „Společnost Röchling Automotive vyrábí plastové díly pro automobilový průmysl. V Průmyslovém parku Kopřivnice působí již od roku 2006 a v současné době zaměstnává 75 pracovníků ve třísměnném provozu. Rozšíření závodu bude realizováno převážně na pozemcích ve vlastnictví společnosti, ovšem zčásti zasáhne také parcelu města," uvedla tisková mluvčí kopřivnické radnice Lucie Petříčková s tím, že za pozemek o rozloze 0,26 hektaru dostalo město částku 1,4 milionu korun.

Zahájení výstavby nové haly naplánovala společnost na letošní květen a vše by mělo být dokončeno v lednu příštího roku. Rozšíření výroby by mělo do Kopřivnice přinést několik desítek nových pracovních příležitostí.

„Rozšířením závodu se stávající skladovací plochy, objem výroby i počet zaměstnanců zhruba zdvojnásobí," potvrdila informaci kopřivnická tisková mluvčí.

Nová linka

Také významný novojičínský zaměstnavatel, společnost Halla Visteon Climate Control Corp., začal v Novém Jičíně již před několika měsíci s rozšiřováním svých výrobních kapacit. Dnes už téměř hotová nová hala stojí v tamní průmyslové zóně na ploše pěti a půl tisíce metrů čtverečních.

Nová linka by se měla rozjet již zanedlouho, společnost avizovala termín v polovině letošního roku. „Zahájení výroby v nové hale očekáváme ve druhém čtvrtletí roku 2015. V souvislosti s touto expanzí předpokládáme vznik dalších pracovních míst v průběhu příštího roku," sdělila Veronika Prudilová, která je ve společnosti HVCC odpovědná za oblast public relations a komunikaci. Vzápětí dodala, že na nové lince bude zájem zejména o operátory do výroby.

Také mošnovské průmyslové zóně se poslední dobou daří. Nový investor, výrobce z Jižní Koreje, který se pohybuje také v automobilovém průmyslu, slíbil vytvořit více než devět set nových pracovních míst. Investovat by tam přitom měl zhruba 2,5 miliardy korun.