„Loni jsme to dělali poprvé jako Kubánský večer s výukou tanců a mělo to velký úspěch, tak jsme se rozhodli, že to letos o prázdninách uděláme zase,“ sdělila pro Novojičínský deník Iveta Busková z Odboru kultury a cestovního ruchu městského úřadu Příbor a dodala, že akce se uskuteční každý poslední pátek v měsíci a pokaždé budou jiné tance.

Minulý týden se návštěvníci akce mohli seznámit s tanci samba a tango. Jako učitele měli Jana Tyllicha a Lenku Komínkovou, taneční pár, který se společenským tancům věnuje déle než deset let a za svou dlouhou taneční kariéru nasbíral mnoho ocenění v českých soutěžích i v zahraničí.

Ilustrační foto.
Hřiště v Bernarticích je otevřeno až do tmy

V latinskoamerických tancích získal nejvyšší mezinárodní třídu.

„Vedeme taneční kurzy v Příboře a jednoho dne jsme si řekli, že bychom rádi zkusili i něco venku, jiným způsobem, a zapojili třeba i ty, kteří běžně netančí. Abyste se naučili tance, které třeba ani neznáte,“ sdělil v úvodu přítomným Jan Tyllich.

„Třeba samba je malinko rychlý tanec, ale není tak těžký, a myslím, že vás bude i bavit. Budeme se snažit, abyste se chytli, abyste si zatančili a užili dnešní večer,“ pokračoval Jan Tyllich, který pak vyzval páry i jednotlivce na improvizovaný parket a začal vyučovat kroky. Nejprve bez hudby, pak už za zvuků latinsko-amerických rytmů, které kouzlila hudební skupina s příznačným názvem – Amigos.

Kdo chtěl, ten tančil, někdo se jen díval, jiný relaxoval na sluníčku na trávníku, užily si i děti, zejména u kašny.

Piaristická zahrada v Příboře se opět roztančí 28. července, tentokrát to bude v rytmu salsy a rumby. 

Knížecí cestu z Trojanovic-Ráztoky na Pustevny v sobotu otevřeli po celkové opravě zástupci Trojanovic, Moravskoslezského kraje, cyklisté i turisté.
Knížecí cesta má nový asfalt