První neoficiální výsledky, které pořadatelé v pátek po dojetí zveřejnili na webu akce, uvádějí, že úvodní shakedown vyhráli Nykolai Gryazin a Konstantin Aleksandrov z Ruska ve voze Volkswagen Polo Gti R5. České posádce Kopecký-Hloušek ve voze Škoda Fabia Rally2 Evo patřilo místo druhé. Také třetí příčku obsadil český pilot Stříteský, který jezdí ve voze Škoda Fabia R5. 

Ilustrační snímek. Auta a frýdecko-místecká kapela Mirai, která uspořádala první největší živý autokoncert v České Republice který se uskutečnil v Dolní Oblasti Vítkovic, 15. května 2020 v Ostravě.
Novinka ve Frýdku-Místku. Lidé si mohou vzájemně půjčovat sdílená auta!

Čeští piloti obsazují celou první desítku. Mezi ně se na devátou pozici probojoval Němec Albert von Thurn und Taxis ve voze Škoda Fabia Rally2 Evo. Krom "škodovek" a vítězného VW ruské posádky se do první desítky úvodního závodu KOWAX Valašské rally ValMez 2021 dostali i Hyundai a dva Fordy. 

Mobilní služebna havířovské městské policie. Ilustrační foto.
Zoufalství z corony. Muž z Havířova na sebe volal strážníky, toto jim pak řekl

Akce pokračuje zítra. Pořadatelům je pochopitelně neúčast diváků líto. Je to ale nutné! Při nedodržení přísných pravidel a pohybu nezvaných hostí by dokonce mohlo hrozit i rušení rychlostních zkoušek. Pořadatelé tak všem děkují za pochopení a fanouškům rally nabízejí streamy ze závodů. Více na oficiálních stránkách akce. Další reportáž a bohatou fotogalerii přinese Deník opět v sobotu.