Strom přivezli a usadili na náměstí Míru pracovníci Technických služeb města Frenštát pod Radhoštěm včera dopoledne. „Strom bude ozdoben v průběhu příštího týdne vánočními ozdobami laděnými do zlaté barvy,“ uvedla tisková mluvčí města Frenštát pod Radhoštěm Iva Vašendová a doplnila, že celý název stromu je Picea pungens argentea glauca, neboli smrk pichlavý, též stříbrný.

„Letos máme vánoční strom o něco menší než v předchozích letech. Neubírá to však jeho kráse, právě naopak. Menší strom jsme vybrali záměrně s ohledem na bezpečnost návštěvníků náměstí,“ sdělila starostka města Zdeňka Leščišinová. Výšku vánočního stromu město zvolilo s ohledem na stávající vlivy počasí, zvláště pak sílu větru v zimním období v posledních letech, aby se předešlo možným bezpečnostním rizikům a vzniku škod.

Studna. Ilustrační foto.
Ženklava: problém s vodou je minulost

Letošní vánoční strom městu věnoval Jiří Šigut z Čeladné, který jej před lety jako malou sazeničku zakoupil v Kroměříži. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v pátek 1. prosince od 15 hodin. Bohatý program nabídne soutěže s čertíky, vystoupení dětí z frenštátských mateřských škol a Smíšeného pěveckého sboru Garrendo Gymnázia a SPŠEI Frenštát pod Radhoštěm.

V 17 hodin přijede Mikuláš, který rozsvítí vánoční strom a přinese dětem nadílku. „Kdo by chtěl zavítat na náměstí již v průběhu dne, určitě neudělá chybu, neboť prvního prosince zde již od rána bude probíhat farmářský trh Adventní Slezský rynek,“ doplnila Patricie Pustějovská z Turistického informačního centra Frenštát pod Radhoštěm.

Rekordní přejezd překážky s extrémní stoupavostí s vozem Tatra v areálu centra bezpečné jízdy Libros v Ostravě. Ilustrační foto.
Automobilka Tatra chystá kurzy pro řidiče
Překrásný smrk z Kunína bude letos dominovat Masarykově náměstí v Novém Jičíně během adventního času.
OBRAZEM: Tak krásný vánoční strom Nový Jičín dlouho neměl