„Salámové návnady pro psy byly nalezeny na ulici Tyršova ve Fulneku na oploceném pozemku bytového domu. Prosím, dávejte pozor na své psy, někdo v tomto okolí návnady nastražil,“ uvedla Lucie Krištofová na svém facebookovém profilu a doplnila, že k nálezu přivolala Policii České republiky.

Na Pradědu byl mráz čtrnáct stupňů pod nulou, když se Deník vydal zkontrolovat hustotu leteckého provozu.
VIDEO: Přelet v extrémním mrazu? Takto vypadal letecký provoz nad Pradědem

„Kdybyste i vy nalezli kdekoliv jakékoliv návnady, prosím kontaktujte Policii ČR,“ vyzvala návštěvníky svého profilu.

Pro Deník o týden později Lucie Krištofová uvedl, že další návnady se nenašly, ale uvidí se, až roztaje sníh. Podle sdělení policejní komisařky Evy Michalíkové se ve Fulneku zatím žádný další takový případ nevyskytl.

Kdo v Petřkovicích nesnáší pejsky?
V Ostravě nekdo hází psům špekáčky s rybími háčky! Dva psi zatím přežili

„Případ, který zmiňujete je jediný, který policisté z obvodního oddělení Fulnek šetří,“ odpověděla na dotaz Deníku Eva Michalíková a připomněla případ z Ostravy-Petřkovic, kterým se zabývají kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality z Ostravy.

Samice s prvním ostravským mládětem hrocha, rok 1972.
VIDEO: Hroši mají svátek. Slaví Zoo Ostrava, podívejte se na 50 let chovu

„Zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. V současné policie pátrá po neznámém pachateli, který na oplocené pozemky vhazuje uzeninu, do které jsou úmyslně vloženy rybářské háčky. Zatím bylo zjištěno, že u dvou psů taková návnada způsobila zranění, která si vyžádala vyšetření u veterináře. Jeden z pejsků musel dokonce podstoupit operaci. V současné době jsou oba pejsci živí…,“ sdělila Eva Michalíková a dodala varování, aby majitelé psů byly obezřetní, zároveň vyzvala veřejnost, aby případě jakéhokoliv poznatku či informace, která by mohla vést k možnému pachateli, kontaktovala policii.