Časy, kdy hrál Frenštát pod Radhoštěm soutěžně lední hokej, už jsou několik let pryč. A s odchodem hokejistů začal postupně chátrat i zimní stadion, který je dnes na první pohled v poměrně zoufalém stavu. I přesto jej TJ Frenštát ještě v minulé zimě provozovala, ale právě v té sezoně se problémy projevily naplno, když se porouchalo chladicí zařízení, a sezona tak předčasně skončila.

Přestože se o rekonstrukci zimního stadionu ve Frenštátě pod Radhoštěm hovoří již několik let a ve hře je i varianta zastřešení, právě až loňská sezona přinutila zastupitele k nějakému činu. Tím bylo červencové převzetí areálu zimního stadionu z majetku TJ do majetku města. Kdo si myslí, že si díky tomu letos zabruslí, je na velkém omylu. „Probíhá předávání zimního stadionu a v těchto dnech budeme řešit zazimování, protože na chladicím zařízení je porucha. V letošní sezoně s největší pravděpodobností zimní stadion v provozu nebude. Budeme dělat opatření, aby neunikal chlór, aby nepopraskalo topení a aby se více neznehodnotil stav zařízení," uvedl na posledním jednání zastupitelstva frenštátský místostarosta Pavel Mička. Podle něj se toho v letošním roce více, než vyjmenoval, nestihne. Tedy ani provoz. „Zastupitelstvo později rozhodne, zda ho trvale odstavit, nebo obnovit a v jakém rozsahu či v jaké podobě. Momentálně řešíme akutní situaci," vysvětlil místostarosta.

Bruslení pod širým nebem má kouzlo

Lidem ve Frenštátě pod Radhoštěm vadí, že jsou se stadionem už delší dobu potíže. „Je to škoda. Chodili jsme tady na večerní bruslení. Pod širým nebem je to přece jen něco jiného než v hale," posteskla si mladá dívka, která se představila jako Tereza.

Zastupitelé měli na zmíněném nedávném zasedání rozhodnout, zda přiklepnou na provoz zimního stadionu také peníze z výtěžku z výherních hracích automatů. Nakonec je na doporučení rady města ponechali v rezervě pro údržbu a opravu zimního stadionu. Starostka města Zdeňka Leščišinová při té příležitosti připomněla, že zastupitelé každý rok schvalovali částku 1,3 milionu korun na provoz zimního stadionu. „Město teď musí rozhodnout, jakým způsobem stadion opraví nebo zrekonstruuje. V úvodu zasedání zazněly pochybnosti ze strany občanů, ale město jasně deklarovalo, že chce, aby stadion byl, a chce ho provozovat. Proto jej převzalo. V jaké formě, to se uvidí," uzavřela starostka.

Chybí vám možnost si ve Frenštátě zabruslit? HLASUJTE V ANKETĚ!

Na Novojičínsku si tak veřejnost může zabruslit pouze několik hodin v týdnu na zimních stadionech v Kopřivnici, Studénce a Novém Jičíně. Na jiných místech musejí lidé čekat, až začne mrznout. Umělý led byl loni k dispozici také na víceúčelovém hřišti v HEIparku v Tošovicích.