Někde se na opravách silnic a pěších komunikací již čile pracuje o prázdninách, jinde se stavebními pracemi začnou dělníci až počátkem září. Pohodlněji a hlavně bezpečněji se už brzy budou moci pohybovat chodci například v Martinské čtvrti, kde by měl v následujících týdnech vyrůst zcela nový chodník.

„Trasa nově budovaného chodníku bude začínat napojením na stávající chodník na ulici Rožnovská, odtud povede v souběhu s komunikací v pravotočivém oblouku a napojí se na stávající parkovací stání před domem s číslem popisným 1161," informovala Kateřina Pustějovská, vedoucí odboru investic a rozvoje frenštátského městského úřadu, která dále doplnila: „Pokračování chodníku je navrženo za pravotočivým obloukem, kde bude zřízeno místo pro přecházení a chodník bude v tomto směru pokračovat v zeleni podél komunikace a budovy sportovní haly."

V rámci plánovaných stavebních úprav nedojde však pouze k výstavbě nového pěšího tělesa, ale také k rozšíření vjezdu v lokalitě u vstupu do městské sportovní haly, k výškové úpravě poklopů kanalizačních šachet nebo k provedení přeložek dvou stožárů veřejného osvětlení. „Náklady na výstavbu této komunikace by měly dosáhnout při její realizaci vítězem veřejné zakázky, firmou SEMITA-DS dle výsledku veřejné zakázky výše 560 tisíc korun," uvedla mluvčí frenštátské radnice Iva Vašendová.

ZAČNOU V ZÁŘÍ

Dalším místem ve městě, jež letos obsadí stavbaři se svými pracovními stroji a nářadím, bude ulice Dráhy, rekonstrukci ale čeká také část místní komunikace na Mariánské ulici. Jak potvrdila Kateřina Pustějovská, opravy těchto úseků začnou v průběhu příštího měsíce a hotovo by mělo být do 45 dní od zahájení prací. Náklady se vyšplhají do celkové výše 2,6 milionu korun.

Čilý stavební ruch probíhá již v těchto dnech na silnicích u ulice Potoční a Papratná, přičemž na svou obnovu ještě čeká komunikace v Dvořákově ulici.