Ředitel frenštátského Domova Hortenzie Marian Žárský uvedl, že ti, kdo si chtěli zazpívat, včetně něj, se sešli, a přesně v 18 hodin začali společně zpívat první z vybraných koled.

Česko zpívá koledy s Deníkem 2021
VIDEO: Jedinečná akce. Česko opět zpívalo koledy se skupinou Čechomor

„Do společného zpívání se vedle našich obyvatel zapojily také pečovatelky, zdravotní sestřičky a rovněž aktivizační pracovnice. V tu chvíli se nám podařilo zažít kouzelné chvíle, které umocňovaly krásná atmosféra pospolitosti, vaječný koňak a společné sdílení radosti z toho, že můžeme být spolu… bylo to krasné!“ neskrýval emoce Marian Žárský.

Akce Česko zpívá koledy s Deníkem se letos uskutečnila již pojedenácté. Jejím posláním je zastavit se v předvánočním shonu, odpočinout si a prožít pocit sounáležitosti a radosti ve chvíli, kdy ve stejném čase zpívají stejné koledy tisíce lidí v různých místech České republiky i mimo ní. Akce se koná každoročně druhou prosincovou středu v 18 hodin.

V podvečer 8. prosince jsme hodnotili ty "NEJ" vánoční stromečky, které od nynějška budou zdobit náměstí v Holešově. Na vernisáž plynule navazovala tradiční akce „Česko zpívá koledy“.
FOTO: Česko zpívá koledy: Doma či v baru zpívali v Příboře, Jindřichově i Zlíně