Málokteré akce jsou tolik oblíbené jako ty, v nichž parodie a recese hrají hlavní roli. Ve Slatině toto moc dobře ví, a proto tady místní spolek Jako Za Mlada již po třinácté pořádá stejnojmennou akci. Podle pořadatelů si také v letošním roce všichni návštěvníci přijdou na své.

Jako ústřední téma letošního ročníku se stala parodie ne talentové soutěže, se kterými se v poslední době v mediích roztrhnul pytel. Latinská akce proto dostala příznačný název Jako Za Mlada Hledá talent. Akce bude rozdělena na několik částí. „V odpoledních hodinách proběhnou napínavé souboje finalistů soutěže, kteří se zhruba o půl třetí poperou o hlavní cenu soutěže, o deset tisíc korun,“ prozradil Jiří Šindler, člen latinského recesistického spolku s tím, že po náročném castingu, který akci předcházel, se do finále dostali opravdu ti nejlepší z nejlepších, kteří se v sobotu pokusí o maximální výkony.

Vystoupí zajímavé kapely

Diváci tak budou moci vidět například deh metalovou skupinu z Jižní Moravy, taneční skupinu LIM–ČAJO, dětské vousáče a noho dalších. „Odpolední programem navíc budou provázet známá moderátorská dvojice Iřik a Iřik a do poroty usednou profláknuté místní klebetnice tětka Mařa s tětku Nežku,“ sdělil se smíchem Šindler.

Odpoledním kláním ovšem akce Jako Za Mlada zdaleka neskončí. Další neméně zábavný totiž bude následovat v zámecké zahradě, kde od půl páté vystoupí pěvecké duo Eva a Vašek. „Na hlavní scéně navíc od pěti hodin vystoupí Michal Nesvadba s hodinovým programem. Ten je ve Slatině velmi oblíbený a tak k nám zavítá už po třetí,“ doplnil pořadatel. „Podvečerní program otevře kolem půl osmé Ruda z Ostravy, ten bude ostatně slovem, písněmi i vtipem, provázet celým večer. Ve osm hodin večer pak vystoupí Jirka Macháček s kapelou MIG 21, po jejich odletu se na pódiu představí čím dál tím více populární místní formace The C.I.P.,? prozradil Šindler s tím, že fanoušci se mohou těšit na tři nové pecky i loňský velký hit. Koncert. The C.I.P. bude ukončen originálním ohňostrojem. O noční zábavu a plný tanečníparket se bude starat ostravská kapela 333 a DJ WOJKI.

Zvláštností letošního ročníku akce Jako Za Mlada ve Slatině bude speciální dentální Poradenské centrum.