Starosta konstatuje, že v některých částech města vyvolaly deště nepříjemné následky, které se zejména díky místním dobrovolným hasičům postupně daří poměrně rychle odstraňovat, ať už se jednalo například o čerpání vody ze sklepů či domů, úklid popadaných stromů, čištění česel a propustků nebo čištění zabahněných komunikací.

Stromy, které popadaly na cestu a rodinný dům, poté co ujela v Kopřivnici-Lubině část svahu, odstranili v pondělí 22. června odpoledne hasiči. Foto: HZS MSK
Hasiči odstranili v Kopřivnici popadané stromy ze střechy domu

Starosta Studénky dále uvádí, že jeho snahou je co nejdříve přijmout taková opatření, díky kterým bude město v budoucnu minimalizovat případné škody z dalších dešťů, které přijdou.

Petr Orel drží uzdravenou orlici Toničku, kterou následně vypustil zpět do volné přírody.
Orlí happy end se v Novém Jičíně nekoná. Orlice Tonička zatím hnízdí neúspěšně

„Za účelem zmapování postižených území, aktualizaci povodňové mapy města a také pro stanovení účelných opatření k eliminaci budoucí velké vody, uvítáme vaše fotografie s popisem postižené lokality našeho města z tohoto víkendu popřípadě také podněty, které mohly být podle Vás příčinou rozlivu vody, nejlépe i s návrhem možného řešení k eliminaci budoucích následků. Prosím, fotografie a podněty, zasílejte e-mailem na starosta@mesto-studenka.cz,“ vyzývá obyvatele Libor Slavík.

Pietní místa okolo řeky ve Frýdku-Místku jako symbol vzpomínky za utonulou dívku
PODÍVEJTE SE: Pietní místa za utonulé dítě se ve Frýdku-Místku množí