V posledních letech se rozmohl trend cvičení pod širým nebem. Na tento popud, zejména mladých lidí, zareagovala také mnohá města a obce na Novojičínsku a pro sportovní nadšence nechala vybudovat takzvaná workoutová hřiště.

Takováto specializovaná sportoviště či jiná přírodní cvičiště mohou již nyní využívat sportovci například v Mořkově, Šenově u Nového Jičína či Bílovci, přičemž od konce července je v provozu také v Příboře. V minulých dnech se prvního workoutového hřiště dočkali také lidé ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Venkovní posilovnu s celkem třinácti cvičebními prvky nechalo město vybudovat na travnaté ploše o rozloze 60 metrů čtverečních ve sportovním areálu pod Horečkami, nacházejícím se poblíž řeky Lubiny. Ačkoliv výstavbu hřiště dokončil ostravský Workout club parks v minulých dnech, oficiální otevření plánuje radnice až na jaro příštího roku.

„Hlavní cvičební sezona samozřejmě nastane až na jaře příštího roku, kdy na duben plánujeme slavnostní otevření hřiště s ukázkou profesionálního cvičení na jednotlivých fitness prvcích," uvedl Jiří Berger z odboru investic a rozvoje frenštátského městského úřadu a pokračoval:

„Zájemcům budou předvedeny postupy cvičení od základních cviků až po exhibiční ukázku cvičení, které dané nainstalované cvičební prvky návštěvníkům umožní."

Sportovci si tak budou moci pro zlepšení fyzické kondice zacvičit například na bradlech, žebřinách, hrazdách, otočné a stupňové lavici, i dalších prvcích, a to vše zdarma a na čerstvém vzduchu. Výstavba nové sportovní atrakce ve městě pod Radhoštěm, jež je určena především zájemcům o silové cvičení, při němž je využívána vlastní váha těla, vyšla na zhruba 300 tisíc korun.

„Vybudováním workoutového hřiště se snažíme nabídnout občanům další alternativu sportování v našem městě. Věříme, že ačkoli je toto hřiště určeno hlavně mladším lidem, bude hojně využíváno všemi věkovými skupinami," dodal na závěr Pavel Mička, místostarosta města.