Úpravám pláže předcházela dlouhá a velmi složitá jednání, neboť město není ani majitelem, ani nájemcem přehrady a ploch okolo ní.

Obžalovaný z krádeže vibrátoru dostal v červnu 2020 u Okresního soudu v Novém Jičíně dvouletý nepodmíněný trest, který v podstatě potvrdil Krajský sodu v Ostravě. Nejvyšší soud jeho rozhodnutí zrušil.
Kauza krádeže vibrátoru ve Frenštátě. Chtěl jsem ho dát kamarádce, říká zloděj

„Větřkovická přehrada se může chlubit nádherným okolím a dlouhodobě dobrou kvalitou vody, před dvěma lety zde byly vybudovány veřejné toalety, v provozu je také bufet. Proto jsme v přehradě viděli velký rekreační potenciál, ale měli jsme velmi omezené možnosti jej rozvíjet. Majitelem nádrže je společnost Tatra Trucks, která ji využívá jako zásobník vody, v pronájmu ji má frenštátská organizace Českého rybářského svazu. Po mnoha složitých jednáních se nám letos podařilo uzavřít se všemi zúčastněnými stranami dohodu a asi 80metrový úsek pláže jsme získali do podnájmu. Právě ten byl tento týden upraven a bude sloužit pro rekreaci, zbytek budou moci i nadále nerušeně využívat rybáři. Rekultivace pláže je ale pouze prvním krokem, do budoucna zde plánujeme například molo, dětské hřiště, venkovní fitness nebo nabíjecí stanici pro elektrokola. Věříme, že potenciál přehrady se nám postupně podaří rozvinout tak, aby byli spokojení rekreanti, rybáři i vlastník,“ uvedl místostarosta Dušan Krompolc.

Po návozu 90 tun kačírku bude samozřejmě potřeba pláž ještě doupravit, ale vzhledem k probíhající koupací sezóně proběhnou dokončovací práce asi až na podzim. Co by se však mělo stihnout ještě letos, je instalace dvou nových spirálových převlékáren. Na stejné se mohou těšit také návštěvníci kopřivnického koupaliště.