V Novém Jičíně, kde se Andrej Babiš objevil se zpožděním, se vedle asi dvou stovek jeho příznivců dostavilo i několik desítek odpůrců. Ti se oddělili páskou a snažili se zejména vytrvalým pískotem přerušit řečníky. Za to sklidili od přívrženců Andreje Babiše nejednu nadávku.

Andrej Babiš v Kopřivnici - záběr z videa.
VIDEO: Babiš tour v MS kraji. „Lháři, estébáku,“ křičela žena do tváře šéfa ANO

Na závěrečné autogramiádě byla také účastnice mítinku Martina Davidová, která sem přišla s Babišovými oponenty. „Postavila jsme se mezi příznivce Babiše, kteří si asi nevšimli, že mám červenou kartu. Vzala jsem si knihu, nechala jsme si podepsat a potom jsem panu Babišovi ukázala červenou kartu a řekla mu, že nejsem jeho příznivkyně a že se chci zeptat, jestli mu připadám jako nacista nebo fašista. On mi řekl: to rozhodně ne, že to bych musela zažít atmosféru v Táboře. Tak jsem se s ním rozloučila se slovy, že doufám, že nebude prezidentem,“ líčila setkání s Andrejem Babišem Martina Davidová.

Zdroj: Ivan Pavelek

Foto: Mítink Andreje Babiše v Novém Jičíně

V Kopřivnici se odpůrci Babiše shromáždili velmi blízko místa, kde vystoupila také Alena Schillerová a skandovali hesla jako Na Mírov, Zloději, Hanba a podobně. Také v Kopřivnici docházelo ke slovním střetům odpůrců a příznivců Andreje Babiše, ale už nebyly tak vyhrocené jako v Novém Jičíně.

Foto: Mítink Andreje Babiše v Kopřivnici

To ve Frenštátě pod Radhoštěm se Andrej Babiš a jeho doprovod mohli cítit jako mezi svými. Symbiózu narušoval pouze jeden Babišův odpůrce s transparentem, který procházel davem a muž, jenž rušil řečníky pískotem na píšťalku a provoláními Babiš je zlo! Babiš lže, jako když tiskne! a podobně.

Foto: Mítink Andreje Babiše ve Frenštátě

Situaci, že je na náměstí jedním ze dvou zřetelně viditelných odpůrců, komentoval pro Deník tím, že netuší, proč tomu tak je.

„Nevím, třeba se lidi bojí. Kdybych pracoval, tak tady asi nejsem – byl bych v práci. Ale jsem čerstvý důchodce, tak jsem šel,“ řekl muž, vložil do úst píšťalku, a vtom se zarazil při pohledu na ženu s kočárkem. „Je tam malé dítě, tak teď pískat nebudu,“ poznamenal sympaticky.