Tři uplynulé ročníky Memoriálu Jiřího Rašky ukázaly, že skokanský oddíl TJ Frenštát pod Radhoštěm s městem dokážou zorganizovat kvalitní závody, což na posledním zasedání zastupitelstva Frenštátu pod Radhoštěm připomněla také starostka města Zdeňka Leščišinová.

„Oddílu skoků se podařilo Memoriál Jiřího Rašky dostat na určitou úroveň a prokázat jeho kvality. I proto o tu akci projevil zájem svaz lyžařů a jedná se o tom, že by tento závod dostal nejen klasifikaci Kontinentálního závodu, ale pokud prokáže kvalitu a úroveň i v letošním roce, tak by od příštího roku mohl být FIS zařazen jako Grand Prix světový pohár letní série," uvedla Zdeňka Leščišinová.

Starostka zároveň upozornila, že se již uskutečnila jednání, která pokračují. „V případě konání závodu letní série světového poháru je předpoklad spoluúčasti veřejné správy kraje a města. FIS by převzala stoprocentní garance, ale chce vědět, do jaké míry se toho město účastní v letošním roce a jak by se podílelo i potom, aby se závod mohl dostat stabilně do kalendáře těchto významných závodů skoků na lyžích," vysvětlila starostka důvod, proč potřebuje od zastupitelů schválení nějaké finanční pomoci.

„Určitě by to pro město bylo vyznamenání," poznamenal zastupitel Karel Míček a navrhl částku půl milionu korun. Nato nastala polemika o tom, kolik vlastně takový špičkový závod letní série světového poháru stojí. Cifry se rozcházely v rozmezí od dvou do tří milionů korun. Zastupitel Čestmír Mikeska navrhl rovněž kolem půl milionu korun. „Předpokládám, že bychom tyto peníze investovali především do údržby a úpravy areálu skokanských můstků," upřesnil Čestmír Mikeska.

„Jde o to, aby ten letošní závod dopadl dobře a ta kvalita se potvrdila," podotkla ještě starostka Zdeňka Leščišinová a nechala hlasovat. Zastupitelé schválili finanční spoluúčast města na pořádání Memoriálu Jiřího Rašky, kontinentálního závodu a Summer Grand Prix maximálně ve výši 400 tisíc korun s tím, že částka bude určena na úpravy areálu Jiřího Rašky a organizační spoluúčast v rámci činností organizačních složek města a městské policie.

Při nedávném zasedání v bulharské Varně FIS potvrdila kalendář závodů pro sezonu 2015/2016. Mimo jiné potvrdila Kontinentální pohár ve Frenštátě pod Radhoštěm, konaný ve dnech 28. a 29. srpna 2015, což je jediné místo v České republice, kde se v nadcházející sezoně budou konat závody pod hlavičkou FIS.