Jedná se o dva stavební úseky, jejichž realizaci zajišťovala obě zmíněná města. Dokončením trasy vznikla spojnice, která bude bezpečná nejen pro cyklisty ale také in-line bruslaře. Cyklostezku slavnostně otevřou zastupitelé Kopřivnice i Příbora ve čtvrtek 27. září, a to společnou vyjížďkou, která odstartuje v 15 hodin u restaurace Orinoko. Příborská část stezky byla vybudována již v loňském roce.

„Začíná na mostě u příborského vlakového nádraží a pokračuje podél řeky Lubiny až na hranice katastru Příbora a Drnholce nad Lubinou," popsala trasu tisková mluvčí kopřivnické radnice Lucie Petříčková s tím, že úsek je dlouhý celkem 1400 metrů, přičemž zhruba 800 metrů tvoří novostavba. „Náklady na jeho realizaci dosáhly zhruba dvou milionů korun. Na stezku postavenou Příborem nyní navazuje na hranicích příborského katastru úsek realizovaný letos v létě městem Kopřivnice," doplnila kopřivnická mluvčí vzápětí.

Kopřivnická část stezky vede dále podél řeky Lubiny okolo Orinoka a Hončova statku až k místní komunikaci, na kterou se napojuje v Lubině u železného mostu. V rámci kopřivnického projektu bylo vybudováno přes 700 metrů novostavby a dalších 1700 metrů stezky vede po stávajících komunikacích.

Stavba vyšla přibližně na dva miliony korun. Oběma městům se na realizaci cyklostezky Z Poodří do Beskyd podařilo získat dotace z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko, které pokryly větší část nemalých nákladů. Cyklistika a in-line bruslení má v Kopřivnici zelenou. Dokončení cyklostezky nebyl jediný vstřícný krok směrem ke všem sportovcům.

Město se chystá trasy prodlužovat a propojovat s dalšími regiony. „Z Lubiny bude cyklistické propojení Z Poodří do Beskyd v brzké době pokračovat úsekem do Vlčovic, kde se napojí na projekty mikroregionu Frenštátsko. Tento úsek, který bude vybudován v příštím roce a kopřivnické radnici se na něj podařilo získat dotaci," dodala na závěr Lucie Petříčková.