Namísto klasické zabijačky, na které nechybí řezníci, zabitý vepř a s ním spousta spjatých pochoutek, totiž na příchozí čekal jen jeden malý stánek, kde bylo možné zakoupit jitrnice, jelita a další výrobky. Ke zpříjemnění čekání v dlouhé frontě pak sloužilo stanoviště s horkou ovarovou polévkou a stánek s pivem.

„Tak nevím, jsem z toho mírně na rozpacích. Slyšel jsem před dvěma roky, že to tady bylo perfektní, ale dneska mi to přijde dosti chudé,“ sdělil své dojmy jeden z návštěvníků. Další z oslovených návštěvníků, starší manželský pár, se s jeho názorem ztotožnili: „Máme na víkend vnoučata, tak jsem si řekli, že když je tak pěkně, vezmeme je tady a ukážeme jim něco, co ještě neviděli, tedy tu zabijačku. Jak se ale zdá, máme smůlu, protože ta letošní vypadá dost jinak, než jak jsme si představovali.“ Přes značnou skromnost akce zmizely zabijačkové dobroty velice rychle. Například již zmíněná ovarová polévka zmizela již kolem půl dvanácté dopoledne, tedy hodinu a půl po začátku samotné akce. Stejný úspěch měly také jitrnice a jelita. Fronta na ně byla dlouhá, ale lidé si na pochoutky na sluníčku rádio postáli. Kromě ochutnávky zabijačkových dobrot si mohli návštěvníci v sobotu prohlédnout jak expozici starobylých kočárů, tak expozice muzea.