Neklid mezi rodiče školáků vneslo například sdělení na stránkách Základní školy v Masarykově ulici ve Fulneku, v němž stojí, že město Fulnek jako zřizovatel ZŠ a MŠ T. G. Masaryka zvažuje možnost zajištění školního stravování dětí od 1. září 2012 firmou Scolarest.

Diskusi o tom rozpoutal na posledním zasedání zastupitelů Fulneku Martin Chrastek z Děrného, místní části Fulneku. „Dostal se ke mně lístek, že je návrh na změnu stravování ve školách. Chci se zeptat, jakým systémem se o tomto bude rozhodovat," tázal se Martin Chrastek. „V žádném případě není o změně stravování rozhodnuto. Oslovila nás firma, která provádí školní stravování. Ta mapovala v listopadu školní jídelny. Ozvali se koncem února, kdy zjistili počet strávníků," snažil se o vysvětlení místostarosta Fulneku Jiří Kvita. Dodal, že firma nabídla, že bude vařit tři jídla, přičemž stravné by bylo o korunu vyšší. „Byli jsme se s vedením škol a s paní starostkou podívat ve Frýdlantě nad Ostravicí, kde to provozují několik let, a byli jsme spokojeni," poznamenal Jiří Kvita s tím, že zhruba před třemi týdny se zástupci firmy setkali také s rodiči. „Na základě toho jsme se domluvili, že budou nějaké dotazníky, zda jsou děti se stravováním spokojené, nebo jestli chtějí změnu. Podotýkám, že to byla nabídka a zatím se nic nerozhodlo. A není pravda, jak se hovoří mezi rodiči, že děti budou dostávat stravu v umělé hmotě a doma si to přihřejí nebo že z toho máme nějaké peníze," podotkl místostarosta.

Podle místostarosty Jiřího Kvity zájem firmy Scolarest možná přinese určitý efekt, neboť vedoucí školních jídelen přišly s tím, že jídelny jsou schopny vařit dvě jídla. To, že šlo o pouhou nabídku, zdůraznila starostka Fulneku Jana Mocová. „Vyvolalo to pro mě řadu nepochopitelných emocí," divila se starostka.

Situace využil stávající kritik vedení radnice, bývalý místostarosta Jaroslav Štekbauer.

„Nabídka se neřeší způsobem, jakým to děláte vy. Nejdříve uděláte paniku mezi kuchařkami, které přijdou o místo, a pak tady říkáte, že za to nemáte peníze. Vy chcete vymýtit korupci po nás, jak tvrdíte, a teď jsou bohužel hlasy, že ji tady, máte i vy," zaútočil na vedení města zastupitel Štekbauer.

Místostarosta Kvita mu oponoval, že firma Scolarest se zavázala, že přebere všechny zaměstnance i vedoucí jídelen a pravděpodobně ještě nabere jednu či dvě síly. „Obě školní jídelny by byly zachovány," upozornil Jiří Kvita.

Na slova Štekbauera reagovala rovněž starostka Mocová. „Chci říct k té korupci. Každý má možnost přesvědčit se o tom, jak zadáváme zakázky. Nic není tajné, každý může nahlédnout do všeho. Není peníz, který by nás mohl uplatit. Aspoň mě ne," řekla Jana Mocová.

O tom, zda školní jídelny budou mít jako provozovatele firmu Scolarest, rozhodnou fulnečtí radní.