Město oslovilo družstvo opětovně, zda nabídka i cena jsou setrvávající. „Dopisem z družstva jsme obdrželi sdělení, že nabídka trvá. V případě, že orgány města vyjádří souhlas, družstvo nechá zpracovat cenu objektu, stanovenou znaleckým posudkem a z ní budou zástupci družstva vycházet,“ uvedl Strakoš a pokračoval: „Nevím, jestli by bylo nejvhodnější řešení říci, že město to koupí, a až pak bude sdělena cena. Myslím, že postup by měl být opačný, nebo alespoň souběžný. Proto by se se zástupci družstva mělo jednat dále, pokud tady jednoznačně nezazní, že město o ten dům zájem nemá.“

Nato místostarosta Bohuslav Majer naznačil, že za váháním družstva je skutečnost, že nechce vynakládat peníze za znalecký posudek, pokud nebude mít jistotu prodeje. „Oni neuvádějí, že ta cena bude podle znaleckého posudku, ale že se o ní dá jednat,“ řekl Majer.

To potvrdila i Dana Forišková, jednatelka Družstva Katolický spolkový dům a zároveň zastupitelka Příbora. „Pokud se zastupitelstvo rozhodne, že do toho půjde, tak se udělá znalecký posudek na novou cenu. Protože ta cena, o které se hovořilo, vycházela z pojištění a podobně, a je to již delší dobu. Z té ceny nemůžeme vycházet. Můžeme jednat i o snížení,“ vyjádřila se Forišková.

Strakoš poznamenal, že takový postup není možný, v čemž jej podpořil zastupitel Milan Střelka. „Nedovedu si představit, že bych kupoval někde dům a vůbec by mě nezajímalo, kolik bude stát,“ zmínil se Střelka. Radní František Berger navíc prohlásil, že má pocit, že jsou zastupitelé do něčeho vmanipulováváni. „Pořád se tu mluví o ceně. Ale až to koupíme, co s tím? Požadoval jsem, aby se udělala rozvaha, co se tu bude provozovat, kdo to bude provozovat, zda to stačí kapacitně a jaké budou provozní náklady. A opětovně o toto žádám,“ prohlásil Berger.

Zastupitelé nakonec vzali na vědomí, že nabídka trvá, a dohodli se na tom, že vedení města má dále jednat s vlastníkem nemovitosti o kupní ceně. Berger poté nechal doplnit návrh na usnesení o svůj požadavek.