Snad nikdo žijící ve Slatině či širokém okolí si nedokáže představit léto bez akce, jejíž hlavní náplní je pobavení jak účinkujících, tak diváků. Recesistický den, který má mnohaletou tradici, se v letošním roce jeho organizátoři rozhodli pojmout jako cirkusové vystoupení. „Od dvou hodin odpoledne se proto v cirkusové manéži uprostřed Slatiny představí špičkoví akrobati, kouzelník, žongléři a klauni. Chybět nebude ani drezura zvířat nebo taneční vystoupení exotických zvířat," lákají na sobotní odpoledne členové spolku Jako Za Mlada. Aby byla iluze cirkusu dokonalá, jako zlatý hřeb zvolili pořadatelé vystřelení člověka z obrovského děla a cirkusovou show známého českého klauna Michala Nesvadby.

Do nabitého programu se budou moci zapojit všichni přítomní. „Návštěvníci si budou moci sami vyzkoušet například žonglování, chůzi po laně či další cirkusové aktivity. Pro děti jsme se rozhodli přivézt dřevěný kolotoč a zajistit, stejně jako v předchozích letech, zábavné atrakce či aqauzorbing," doplnil za slatinský recesistický spolek jeden z jeho členů, Jiří Šindler.

Jestliže odpolední program bude pestrý a postavený především na legraci a recesi, ten večerní bude klasicky patřit hudebním fandům. Hlavní hvězdou letošního ročníku akce CIRKUS Jako Za Mlada bude mistr humoru a recese Ivan Mládek se svým Banjo Bandem. „Zazní tak několik vtipných historek a samozřejmě oblíbené hity, včetně megahitu Jožin z Bažin. Po skončení vystoupení hlavní hvězdy budeme pokračovat letní diskotékou s Pavlem Cejnarem, vystoupí místní recesistická formace The C.I.P. a připravuje se také překvapení s ohňostrojem, jak tomu občas ve Slatině na akcích Jako Za Mlada bývá zvykem," doplnil Jiří Šindler.