Ve Frenštátě bude živý betlém k vidění nejdříve, zájemci se budou moci sejít na místním náměstí v úterý od 16 hodin a uvidí představení divadelního souboru Zvon a živých zvířátek z farmy. Divadelníci spolu se zvířecími kamarády sehrají vánoční příběh o putování Marie a Josefa s malým Ježíškem.

Pořadatelé nabádají účastníky, aby si přinesli lucerničku se svíčkou, tu poté budou společně rozsvěcovat v betlémě. V Novém Jičíně se dychtivci dočkají živého betlému ve středu 21. prosince mezi 10. a 16. hodinou na Masarykově náměstí.

O den později, ve čtvrtek 22. prosince, mohou nadšenci navštívit další z živých betlémů. Ten bude k vidění v Trojanovicích pod Javorníkem u stáje Bonanza, a to rovněž od 16 hodin.

Ve čtvrtek udělá živý betlém radost také v Bílovci, a to rovnou na nádvoří tamního zámku. Od 16.30 hodin se mohou návštěvníci těšit na pestrý program, s vánočním pásmem tam vystoupí folklórní soubor Děcka ze Skoronic a své písně předvedou také Kulišáci z místní základní školy. Děti i dospělí se budou moci těšit na svatou rodinu, ovečky a odnesou si domů betlémské světlo.

Na druhý vánoční svátek, v pondělí 26. prosince, uspořádají živý betlém s podtitulem Co se stalo v Betlémě… rovněž ve Štramberku. Podílet se na něm budou členové divadelních souborů Pod věží, Kotouč a Dětského divadelního souboru, o hudbu se postará skupina Ogaři a štramberský dechový orchestr, předvede se také taneční skupina Dagmar Jurákové a zazpívají Mořic Jurečka a Věra Juračáková.

Pondělním představením v prostorách Národního sadu ve Štramberku budou od 15 hodin provázet Dana a Pavel Macháčovi. Vstupné bude dobrovolné.

Anna Macíčková